Wat is risico (en hoe het beheersen?)

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Wat is risico
(en hoe het beheersen?)

       

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Wat is risico?

Wie begaan is met zijn spaarcenten, moet het concept ‘risico’ begrijpen. Anders gebeuren er ongelukken.

De meeste mensen die slechts een oppervlakkige kennis hebben van vermogensbeheer, denken dat risico te maken heeft met schommelingen in de koersen van aandelen.

Een aandeel met een ‘hoog risico’ schommelt dus meer dan een aandeel met een ‘laag risico’.

Wel, er zijn in het verleden aandelen geweest die bijna niet schommelden, en op het einde van de rit compleet waardeloos werden.

Wat is dan het risico geweest?

De enige juiste definitie van risico = permanent kapitaalverlies.

Doordat veel mensen dit niet begrijpen, gaan ze ‘zekerheid’ opzoeken. Zoals Brecht al vaak heeft geschreven, staat dit garant voor catastrofes. Want net op een moment waarop liquiditeit, het beschikbaar houden van je geld, belangrijker is dan ooit, gaan zij zich vastzetten.

Vastzetten in vastgoed (met lening uiteraard, want gratis geld!) of obligaties. Deze drang naar zekerheid is de beste manier om de komende jaren je geld te zien decimeren.

Er moet anders gedacht worden, want we werken in een veranderd paradigma. En bovenal, er is een heel grondige kennis van het monetaire stelsel nodig. Want in die studie zit de kennis die je nodig hebt om je vermogen de komende jaren te behouden en te laten aangroeien.

Want vergis je niet, MACRO Trends is géén beleggingsblaadje.

Het gaat duidelijk niet om het u willen aanpraten van platte ‘tips’ en er daarna nooit meer over te praten. Het gaat ook niet om het simpelweg aanraden van ‘steek alles nu maar in goud, en klaar’. Daar betalen onze abonnees ons niet voor.

Onze abonnees betalen wél voor een diepgaande visie over de weg die we opgaan in de wereld, en welke invloed dat op uw vermogen kan hebben.

Voor de analyses van Brecht moet je wat tijd nemen, want hij gaat een stuk verder dan de simplismen die je soms elders leest. Een combinatie van vermogen behouden én doen aangroeien, daarvoor moet je bij Brecht zijn.

Zo zal je zien dat ‘veilig’ soms ‘enorm riskant’ is, en dat je vermogen advies nodig heeft dat durft af te wijken van de platgetreden paden.

Let op: MACRO Trends is er niet voor iedereen! Je moet af en toe wat moeite doen om de boodschap van Brecht in je op te nemen, maar het loont de moeite.

Ben jij klaar om je vermogen te vrijwaren van de storm die eraan zit te komen?

Je kan HIER meteen alle nummers van MACRO Trends downloaden.

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg