Dit risico bepaalt alles

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Dit risico bepaalt alles!

       

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Wie al een tijdje meegaat, herinnert zich nog levendig de paniek die er ontstond op de donkerste dagen van de financiële crisis van 2008. Die crisis was op de eerste plaats een crisis van de tegenpartij.

Wat bedoelen we daarmee?

Wel, dat je activa in handen hebt die een bepaalde waarde hebben, maar waar de tegenpartij zijn handen van af houdt. En die tegenpartij heb jij nodig om te kopen of te verkopen – meestal verkopen.

Liquiditeit is altijd aanwezig, tot ze opeens ophoudt te bestaan. Dan kan je er niks meer mee. Sinds de crisis van 2008 is dit nog altijd een van de grootste risico’s voor beleggers. Je activa vrijwaren van dit tegenpartijrisico is niet altijd eenvoudig, zelfs aartsmoeilijk.

Beleggers die voluit gaan voor passieve producten, ETF’s en dergelijke, die niet begrijpen wat er precies achter zit of hoe deze functioneren, zijn volgens onze hoofdredacteur Brecht bezig aan een héél gevaarlijk spelletje.

Meer nog, ze zetten hun volledige hebben en houden op het spel.

Brecht heeft het al verschillende keren gezegd en blijft het zeggen: in de huidige omstandigheden is het BEWAREN van je kapitaal het belangrijkste wat er is, NIET het najagen van percentjes.

Hiermee ga je net aan de afgrond van de ravijn staan. Misschien blijf je overeind, misschien val je erin. Is dit de manier waarop u wil beleggen? We dachten van niet, nee.

De huidige beleggingscontext vereist een heel andere aanpak. Een van risicobewustheid, en indien het kan, het elimineren van deze risico’s die uw vermogen danig kunnen aantasten.

Brecht Arnaert heeft een lange ervaring in monetair beleid en weet als geen ander waar de klepel precies hangt.

MACRO Trends is een blad voor en met beleggers, géén beleggingsblad.

Het verschil?

Geen gratuite tips, maar een heel kader om het beheer van je centen aan op te hangen. Een uniek blad in de Benelux, waarmee JIJ toch aan de knoppen blijft zitten. Want uiteindelijk geeft Brecht advies, maar U beslist.

 

JA, LAAT ME KENNIS MAKEN MET MACROTRENDS!

 

  
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg