De Matrix-generatie

Nieuwsbrief Macrotrends

 

De Matrix-generatie

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Er bestaan twee vragen die gelijk welke mens, hoe weinig ie ooit van zijn hersens gebruik maakt, aan het denken kunnen zetten. De eerste vraag luidt: “Weet een domme mens dat ie dom is?” U wacht geduldig op het antwoord. Vrij dikwijls is dat een overtuigde “nee”. Dan stelt u de tweede vraag: “Hoe weet u of u dom bent?” Wat u zal zien, bij de geïnterviewde, is verwarring.

Er is geen betere manier om de toestand te illustreren waarin het overgrote deel van de Europese bevolking zich bevindt. Ontdaan van elke spirituele referentie – dat is wat je krijgt na deccenia van cultureel marxisme – reageren ze als schapen op gelijk welk nieuwsbericht. Manchester bijvoorbeeld, en de geprogrammeerde emotie die daarmee veroorzaakt is. In hun hoofdkwartieren lachen agenten van het kaliber-Brezinsky zich een breuk: wij kunnen ze alles laten geloven!

Spreek ik in raadsels? Dan komt dat omdat u betoverd bent. Letterlijk. De uitleg die hoort bij het antwoord op de tweede vraag, namelijk, is dat het best mogelijk is dat u zélf een onbewuste mens bent, en dat niet weet. Dom zijn, namelijk, is niet hetzelfde als stom zijn. Dat zijn twee verschillende dingen. Wie stom is, die is geboren met een laag IQ. Niets aan te doen. Kunnen fijne mensen zijn, en bovenal: ze zijn niet gevaarlijk.

Een domme mens echter, daar ben ik echt bang van. Die kan hoogst intelligent zijn, en toch volstrekt onbewust. Die reageert volgens geijkte emotionele schema’s, in hem geprogrammeerd via onderwijs (lees: indoctrinatie), media (lees: propaganda) en wat men tegenwoordig cultuur durft te noemen (lees: lifestyle), en is het perfecte werktuig in handen van ons perverse monetaire systeem: die kun je inderdaad wérkelijk alles laten geloven.

Vandaar dat het is dat ik ontroerd was door de lezersbrief van één van mijn abonnees. Een bakker met een diploma A3. Vond zichzelf “dom”. Dom, maar heeft wel het hele systeem door. Dom, maar weet wel een zaak draaiende te houden temidden een fiscaal terreurregime. Dom, maar stelt wel juiste en heel precieze vragen als het gaat over de edelmetalen, en enkele posities die we hebben in onze portefeuille.

Wie is met andere woorden dom? De hoge heren, die dénken slim te zijn? Of de zogezegd domme mens, die eigenlijk maar “dom” is over één aspect: de mate waarin hij slimmer is dan al de rest. De deskundologen en knuffel-economen die ons eens gaan uitleggen hoe het NIET in elkaar zit? Of de gewone man in de straat, die nog naar zijn gevoel kan luisteren en daardoor zelfs met een beperkte kennis van de wereld de juiste oorzakelijkheid kan inschatten?

Ik schaar me aan de zijde van die laatsten. Zij zijn de slimsten. Het is op barbecues en communiefeesten dat je vandaag de nieuwe intelligentsia vindt. Ik noem ze de Matrix-generatie: 100% bewust van het feit dat “fake news” heus niet van de alternatieve media komt. Minstens sinds 1620 is rondom ons een vals verhaal gebouwd dat nu tot zijn apotheose aan het komen is. Geef de gewone man een pc en internet, en daar komt ie heus zélf wel achter.

Meer van mijn analyses en onwaarheden over het monetaite stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 20 pagina's tellende rapport genaamd DOSSIER PREPPEN van Yannick Verdyck, met concrete oplossingen hoe u voor te bereiden op een grote financiële crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt9.jpg

Yannick Verdyck is goudhandelaar,
maar daarnaast ook specialist in het preppen