Waarom ook Warren Buffett onze filosofie toepast

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Waarom ook Warren Buffett
onze filosofie toepast

       

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgGisteren had ik weer eens een update met Brecht Arnaert. Hij wees me op een bijzonder interessant artikel dat hij had gelezen.

Het ging over de portefeuille van Berkshire Hathaway, het beleggingsvehikel van Warren Buffett, zonder tegenspraak de beste belegger ter wereld.

Momenteel is de aandelenportefeuille van Buffett zo’n 135 miljard dollar waard, en het interessantste is dat de portefeuille op dit moment voor zo’n 100 miljard dollar in cash is belegd.

Dat betekent een kaspositie van meer dan 40%, een ongeziene hoeveelheid in de geschiedenis van Berkshire Hathaway.

De vraag is nu waarom?

Wel, die trend gaat eigenlijk al terug tot augustus 2014. Op dat moment had Buffett al zo’n 50 miljard dollar in kas.

Hoe is het mogelijk dat een valuebelegger zoals Buffett op een kaspositie van 100 miljard dollar uitkomt?

Wel, de keuze voor zoveel cash is heel duidelijk: FLEXIBILITEIT. Buffett wil zich niet laten ‘opsluiten’ in z’n eigen beleggingsportefeuille.

Veel ‘adviseurs’ zullen u nu aanraden om meteen ‘fully invested’ te gaan, want de rente is toch zo laag, nietwaar? Laten we dan maar meteen in aandelen gaan, of voluit in vastgoed!

Bij MACRO Trends passen we een heel andere strategie toe.

We zeggen heel duidelijk dat het nu NIET het moment is om voluit te gaan in eender wat. Dat komt overeen met het oprapen van muntjes voor een stoomroller. We willen ons niet laten opsluiten door onze eigen beleggings-portefeuille.

Meteen dan maar alles in cash zetten op een spaarrekening bij de bank?

Dat zou ook een grote fout zijn, want dan word je meteen geconfronteerd met tegenpartijrisico, en dat willen we ook vermijden.

Hoe het dan wel moet?

Je begrijpt dat we dit advies willen voorbehouden aan betalende klanten. Een abonnement op MACRO Trends is dan ook zéér de moeite.

Wil je tegelijkertijd je kapitaal beschermen en toch ook geld verdienen?

Brecht Arnaert vertelt je er alles over. Als je vandaag nog een abonnement neemt, kan je alle nummers meteen downloaden.

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 20 pagina's tellende rapport genaamd DOSSIER PREPPEN van Yannick Verdyck, met concrete oplossingen hoe u voor te bereiden op een grote financiële crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt9.jpg

Yannick Verdyck is goudhandelaar,
maar daarnaast ook specialist in het preppen