Voeren de media ons naar oorlog?

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Voeren de media ons naar oorlog?

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
MACRO Trends is geen beleggingsblad, maar een blad voor beleggers. Het lijkt een klein verschil, maar dat is het niet. 

Een beleggingsblad focust op beleggingen, en zal daarnaast misschien wat aandacht hebben voor de context waarin die beleggingen gebeuren. 

MACRO Trends werkt net andersom: aangezien het risico van die context zo hoog is, meten we elke belegging af aan het contextuele risico dat de potentiële belegging loopt. 

Zo raden wij al jaren obligaties af, zelfs al is de meerwaarde erop gestegen. Het risico is simpelweg te groot. Zelfde voor mijnaandelen, kunst, vastgoed. 

Deze strategie legt ons geen windeieren. Van de zeven posities in onze portfolio is geen enkele gezakt. Dat is waar wij op inzetten: kapitaalbehoud in reële termen. 

Maar de vraag is natuurlijk wat reële termen zijn. Vandaag is dat euro, morgen kan de euro weg zijn. Draghi print 80 miljard per maand om de boel draaiende te houden!

Is dat duurzaam denkt u? Hoe lang gaat die kruik nog te water voor ze barst? En wat met de bredere context? Gaan wij zo stilaan niet naar oorlog?

Wij zijn overtuigd van wel. Nu de banken op crashen staan, is een excuus nodig om straks te kunnen verbergen waarom ze zijn gecrasht. 

De schuld mag natuurlijk nooit liggen bij het banksysteem zelf. Anders verliest het al zijn krediet (no pun intended). Men heeft een exogene oorzaak nodig. Een oorlog.

Dit is geen commerciële boodschap. Die krijgt u al genoeg. Dit is een verzoek om eens dieper stil te staan bij de rol die de media spelen in het aansturen op oorlog.

Daarom stuur ik u de video toe van een debat dat onlangs in Amsterdam werd gehouden. Het is zeer interessant, en iedereen zou het moeten bekijken.

En mocht u na het bekijken ervan meer willen weten, weet dan dat alles wat in dit debat is gezegd al maanden terug in MT werd geanalyseerd. Naast de beleggingen natuurlijk.

Dat is wat wij aanbieden: géén beleggingsblad, maar een blad voor beleggers. Tips, maar ingebed in een kritische kijk op de actualiteit. Onze lezerstrouw is niet voor niets 80%.

 

MACRO Trends

 
Indien bovenstaand filmpje niet automatisch wordt opgestart, klik dan op onderstaande link: 
   

 
 
Beste Groeten,
 
Brecht Arnaert

MACRO Trends