Stabiliteit = instabiliteit

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Stabiliteit = instabiliteit
    

 
Toen ik gisteren met Brecht weer eens een update had, had hij weer enorm interessante lectuur opgedaan.

De onderstaande quote van Herman Minsky, je weet wel, die van het befaamde Minsky-moment, kan ik u niet onthouden:

600_mt17.jpg 

Inderdaad, stabiliteit zorgt voor instabiliteit, en hoe langer de zaken stabiel blijven, hoe instabieler ze zullen worden wanneer de crisis toeslaat.

Herman Minsky was niet zomaar iemand. Hij was een Amerikaans econoom van het hoogste niveau en zocht onder andere naar verklaringen van economische depressies. De boom-bust cycli stonden centraal binnen zijn onderzoeksdomein.

Beleggers hechten al te veel belang aan stabiliteit.

Neem nu beleggers in vastgoed. Je koopt een obligatie voor 1000, krijgt een rente van 3%, en op het einde van de dag krijg je je geld terug. Ondertussen heeft die obligatie natuurlijk wel bewogen, maar daar trek jij je niks van aan, omdat je niet tussentijds handelt en op het einde van de rit gewoon weer je kapitaal terugkrijgt.

Stabiliteit troef, dus.

Maar wat gebeurt er wanneer het ondenkbare gebeurt, en de uitgever van die obligatie failliet gaat?

Weg stabiliteit!

Dat is dus een Minsky-moment.

Beleggers zijn erg zelfgenoegzaam momenteel. Dat komt tot uiting door een lage goudprijs, een lage VIX volatiliteitsindex en een lage cashpositie bij beleggers in combinatie met hoge aandelenkoersen. 

Een perfect stabiele omgeving dus…

Voelt u het al komen waar Brecht naartoe wil?

De manier waarop u belegde gedurende jaren of zelfs decennia, is niet langer aan de orde. Een paradigmaverschuiving heeft onderhuids plaatsgevonden.

Weinig beleggers zijn zich bewust van deze verschuiving, die met het blote oog niet zichtbaar is. Een doorgedreven kennis van de macro-economie is hiervoor noodzakelijk.

150_brecht_arnaert_foto.jpgBrecht Arnaert werkt zijn doctoraat hierover uit en is dé persoon om deze zaken op te volgen en toe te passen in een beleggingsportefeuille. Dat maakt van MACRO Trends niet zomaar een beleggingsblaadje met gratuite tips, maar een echt blad VOOR beleggers.

Dat is een wezenlijk verschil.

Ik zeg u ronduit en eerlijk: alleen kunt u een portefeuille niet meer beheren zonder kennis van deze materie. Een betrouwbare gids, die met beleggingen in cryptocurrencies al honderden procenten winst heeft geboekt, is absoluut noodzakelijk.

Laat Brecht uw gids zijn. Een abonnement op MACRO Trends heeft u zo terugbetaald.

Ik blijf onder de indruk van de analyses van Brecht, die gericht zijn op koopkrachtbehoud in reële termen, en van de winsten die hij daarmee boekt.

Eén goed advies en het abonnementsgeld is er weer uit.

 

JA, IK ACTIVEER METEEN MIJN ABONNEMENT    

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 20 pagina's tellende rapport genaamd DOSSIER PREPPEN van Yannick Verdyck, met concrete oplossingen hoe u voor te bereiden op een grote financiële crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt9.jpg

Yannick Verdyck is goudhandelaar,
maar daarnaast ook specialist in het preppen