Viva España

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Viva España,
una y indivisible!

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Wegens mijn verleden in de Vlaamse Beweging – ooit geloofde ik in de Republiek Vlaanderen – word ik de laatste tijd nogal wat gevraagd wat ik denk van de Catalaanse onafhankelijkheidsstrijd. Ik kan daarover kort zijn: dat land is zijn onafhankelijkheid niet waard. Het is een land, ja, want het heeft een volk met een eigen taal en cultuur. Maar dat volk heeft geen aristocratische elite, en dus blijft het beter slaaf.

Het begint al bij het referendum dat die pseudo-elite organiseerde. Wat een belachelijk idee. Wie écht onafhankelijkheid nastreeft, die zoekt geen enkele legitimering, maar doet het gewoon. Democratie, namelijk, kun je nooit gebruiken om VOOR iets te stemmen – dat is net de hele koehandel waar we vandaag het slachtoffer van zijn. Democratie kun je enkel legitiem gebruiken om TEGEN iets te stemmen. Zoals wij hier deden met de Spanjaarden bijvoorbeeld: het Plakkaet van Verlaetinghe is géén legaal document, maar een moreel.

Het lijkt een verschil in nuance, maar dat is het niet. Op 26 juli 1581 – wat ooit de nationale feestdag van de Liga der Lage Landen kan worden – verklaarden de Staten-Generaal de Spaanse monarch Filips II van de macht. Waarom? Omdat hij de opgebouwde privileges van zijn onderdanen niet respecteerde. We zijn toen in de fout gegaan door geen nieuwe monarch aan te stellen, en Nederland is toen de spirituele woestijn geworden die het nu nog steeds is. Maar los daarvan was dat wél de correcte manier om democratie te gebruiken: negatief.

Gebruik je democratie positief, dan krijg je sujetten zoals Pujol, een dief die het tot politiek leider van de Generalitat geschopt heeft, en van daaruit niet de Spanjaarden ging bestelen, maar de Catalanen. Of een verrader zoals Mas, die in 2012 de perfecte kans had om Catalonië onafhankelijk te maken, maar het niet deed. Hij had gezegd, namelijk, dat Barcelona niet meer ging bijdragen voor de schuld van Madrid, en prompt schoot de spread van de Spaanse staatsleningen met die van de Duitse ettelijke procentpunten de lucht in.

Dat is hoe je een staat op de knieën dwingt. Niet door iets te doen – een referendum – maar door iets niet meer te doen: nog verder belastingen betalen. Dan heb je “bargaining power”. Maar Mas, net zoals alle andere derderangs pseudo-leiders die Europa rijk is, deed het maar om te lachen: één gesprek met Rajoy, en de politieke spanning was van de baan. Zo zie je maar: finaal is het allemaal toneel – zélfs de “elite” van Catalonië wil geen échte onafhankelijkheid. Ze willen simpelweg de fiscale slavenplantage overnemen, meer niet.

Want dacht u nu werkelijk dat met een Vlaamse of Catalaanse republiek de zaak ten gronde gaat veranderen? Absoluut niet. Het zijn andere nitwits die dan de dienst zullen uitmaken. De koehandel gaat gewoon door. Wil Europa zijn vroegere grandeur terugvinden, dan is de eerste taak intellectueel:  democratie te herleiden tot zijn ware betekenis: ostracisme. Pas als dat concept ingang vindt, heeft het volk de macht om leiders weg te stemmen – dat is haar recht. Pas dan ook, kan een aristocratische elite naar voren komen die bereid is te sterven voor de vrijheid van haar volk – dat is haar plicht. Tot die tijd zeg ik: Viva España!.

Meer analyses, leugens, twijfels, waar- en onwaarheden over het monetaite stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 25 pagina's tellende rapport genaamd Hoe de komende crash te shorten van Brecht Arnaert & Maarten 

200_mt24.jpgRedant (optie-expert), met concrete oplossingen hoe uw portefeuille te beschermen tegen de nakende crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Het boekwerk is een 25-pagina dik dossier, waarin ZEVEN manieren besproken worden. Na een kritische doorlichting op vlak van het tegenpartij-risico dat u met die manieren loopt, schieten er maar twee over, waarvan maar één voor retail-beleggers geschikt is.

Benieuwd hoe u de komende crash kunt shorten? Het dossier is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u hier aan.