Inflatie: bent u klaar voor de tsunami

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Inflatie:
bent u klaar voor de tsunami?

    

150_brecht_arnaert_foto.jpg

De afgelopen jaren was het een van de hoofdbrekens voor economen: waarom breekt de inflatie niet uit, ondanks de massaal gedrukte hoeveelheid geld?

Brecht Arnaert, onze hoofdredacteur en strateeg van MACRO Trends, is goed geplaatst om op deze vraag te antwoorden.

In de recente editie van MACRO Trends, die afgelopen vrijdag gepubliceerd is, heb ik een van de beste analyses gelezen in lange tijd. De expertise en kennis van Brecht op monetair vlak komt hier duidelijk naar voren. En Brecht maakt in het blad een analogie met een tsunami: net voor de tsunami trekt het water weg. Hij gebruikt data uit de Amerikaanse economie om het principe te illustreren, en legt dan ook uit waarom het erg "plots" kan gaan. 

 600_mt29.jpg

 
Vanwaar dan die vergelijking met een tsunami?

Wie een golf bestudeert, die zal merken dat tijdens het vormingsproces ervan er zich een zuigende kracht langs de voorkant ontwikkelt. Dat is omdat de stuwende kracht, langs de achterkant, op een obstakel gebotst is, en zo wordt verplicht hoger te gaan.

Aangezien de cohesie van water groot is (kijk maar naar een druppel op een plaat) trekt het dus ook het water voor zich naar zich toe, wat maakt dat er zich nog meer water bovenaan bevindt, een toestand die fysisch niet meer te houden is, en dus omvalt in de richting van de stuwende kracht.

Wat geldt voor water, geldt voor geld: nu trekt de liquiditeit weg en dus ook de inflatie, maar straks komt die terug met de som aan uitgestelde krachten.

Snapt u hoe gemakkelijk het is om te denken dat we fout zitten met onze strategie? Het is aarts-aarts-moeilijke materie.

Inflatie komt heel erg plots. Kijk maar eens op de grafieken hieronder: in 1915 amper 1%, in 1917, ‘out of the blue’, 20%.

 600_mt30.jpg

 

Het kan zich niet meer herhalen, denkt u? Want vandaag is de economie zoveel ‘robuuster’?

Ik denk het niet.

Bescherming tegen inflatie, de “sluipmoordenaar van uw vermogen”, is extreem belangrijk. Bereid u vandaag voor, uw vermogen staat op het spel! Vertrouw op de diepgaande analyses van Brecht.

Het recente nummer van MACRO Trends is in dat opzicht een echte must-read voor mijn part.

Laat je niet in slaap wiegen door de mainstream economen die zeggen dat inflatie geen issue is. Brecht weet op basis van zijn historisch inzicht wel beter.

MACRO Trends: meer dan ooit het blad voor beleggers die de feiten willen kennen.

 

JA, IK WIL BESCHERMING TEGEN INFLATIE!  

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 25 pagina's tellende rapport genaamd Hoe de komende crash te shorten van Brecht Arnaert & Maarten
200_mt24.jpgRedant (optie-expert), met concrete oplossingen hoe uw portefeuille te beschermen tegen de nakende crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Het boekwerk is een 25-pagina dik dossier, waarin ZEVEN manieren besproken worden. Na een kritische doorlichting op vlak van het tegenpartij-risico dat u met die manieren loopt, schieten er maar twee over, waarvan maar één voor retail-beleggers geschikt is.

Benieuwd hoe u de komende crash kunt shorten? Het dossier is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u hier aan.