Hoe zit dat nu met uranium

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Hoe zit dat nu met uranium?

    

150_brecht_arnaert_foto.jpg

Er zijn weinig sectoren die meer tot de verbeelding spreken, en waarover meer wordt  geschreven en gespeculeerd, dan uranium.

Uranium is op zijn zachtst gezegd geen stabiele belegging geweest de afgelopen jaren. De bewegingen die deze belegging – of speculatie – heeft gemaakt, zijn ronduit misselijkmakend te noemen.

Niet voor de ‘faint of heart’ zoals ze dat in het Engels zo mooi zeggen. Daarom is het ook geen verrassing dat om de zoveel tijd het einde van de berenmarkt in uranium wordt voorspeld.

Het is een ideaal speelveld voor charlatans die nog snel even wat geld uit uw zakken willen kloppen.

Brecht Arnaert vertelde me onlangs dat hij zich drie fasen kan herinneren waarin hij daarover veel mailtjes kreeg: voorjaar 2015, voorjaar 2017, en nu.

De twee vorige keren stond hij steeds weigerachtig tegenover een belegging in uranium, omdat er fundamenteel eigenlijk niets veranderd was. Daar is nu verandering ingekomen: CAMECO, met 18% de grootste uraniumproducent ter wereld, besliste op 8 november om de productie van haar grootste mijn – McArthur River in Saskatchewan – stil te leggen.

Dit is groot nieuws, aangezien McArthur River op zijn ééntje goed is voor 10% van de wereldproductie.

Verwacht mag nu worden dat met een toevloed van 10% minder de prijs op zijn minst 10% kan stijgen, al is dat natuurlijk niet zeker. Maar in ieder geval is er nu wel, in tegenstelling tot de vorige keren, een FUNDAMENTEEL feit dat de technische feiten kan gaan aandrijven. URA, de grootste ETF op de uraniumsector, reageerde alvast positief:

 600_mt36.jpg

 
Ik ben er zeker van dat u nu wil weten hoe we tegen uranium aankijken.

De vraag is nu hoe we deze heuglijke gebeurtenis het beste uitspelen. Steken we wat geld in CAMECO, in de hoop dat zij het meest zullen profiteren van zo’n stijging? Of volgen we een ander pad en zijn er veel betere beleggingen te vinden dan deze voor de hand liggende major?

In het meest recente nummer van MACRO Trends vindt u de antwoorden.

 

JA, VERTEL ME ALLES OVER URANIUM  

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het 25 pagina's tellende rapport genaamd Hoe de komende crash te shorten van Brecht Arnaert & Maarten
200_mt24.jpgRedant (optie-expert), met concrete oplossingen hoe uw portefeuille te beschermen tegen de nakende crash, gratis toegestuurd bij uw abonnement. 

Het boekwerk is een 25-pagina dik dossier, waarin ZEVEN manieren besproken worden. Na een kritische doorlichting op vlak van het tegenpartij-risico dat u met die manieren loopt, schieten er maar twee over, waarvan maar één voor retail-beleggers geschikt is.

Benieuwd hoe u de komende crash kunt shorten? Het dossier is nu ook zonder abonnement los verkrijgbaar. Meer informatie over dit rapport treft u hier aan.