Waarom de luiaard wint

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Waarom de luiaard wint

    

150_brecht_arnaert_foto.jpg

 
Is onze hoofdredacteur, Brecht Arnaert, een luiaard?

Wel, daar ziet het naar uit. Maar let op, op het vlak van beleggen dan. Je zal immers weinig hoofdredacteurs van beleggingsbladen vinden die harder werken om de beste beleggingen te vinden.

Inderdaad, terwijl de meeste ‘beleggingsexperts’ u zullen aanraden om voortdurend te handelen, kiest Brecht voor een heel andere aanpak.

Zo raadde Brecht begin 2016 een tracker op de Dow aan, en dit om een heel simpele reden: tussen de margin debt en de stijging van de Dow bestaat een bijna 1 op 1 correlatie.

Vandaag noteert diezelfde Dow aan 26.000 punten, wat neerkomt op een winst van 36% op twee jaar. 

 600_mt44.jpg

 
Mooi. Leuk. Tof. Maar waar de meeste ‘adviseurs’ over zwijgen, zijn de kosten.

Je moet bijvoorbeeld eens kijken naar de rapportage van het doorsnee beleggingsfonds, en zoeken naar de ‘total expense ratio’. Dat is de berekening van alle cumulatieve kosten die het fonds aanrekent aan zijn beleggers. Je komt dan al snel aan meer dan 2% PER JAAR!

Kan je je inbeelden hoeveel kapitaal je op lange termijn kwijtspeelt?

Inderdaad, TIEN-TAL-LEN procenten.

Maar ... verkoop die boodschap maar eens als beleggingsadviseur. Men snapt niet dat het ogenschijnlijke “niets” doen – niet investeren – net een héél actieve en bewuste strategie is. Als straks namelijk de boel instort en al die assets plots vér onder hun fair value gaan noteren, dan is al wie liquiditeit heeft spekkoper.

De vraag is dus als belegger heden ten dage niet meer wat je moet doen, maar vooral wat je niet moet doen. Die handvatten probeert Brecht u mee te geven in MACRO Trends.

Maar vergis u niet, het wil niet zeggen dat Brecht niet handelt, dat de abonnees van MACRO Trends niets verdienen, integendeel.

Op 7 januari 2012 raadden we BTC voor het eerst aan, en sindsdien hebben we 274.000% winst gemaakt op die positie.

Op 12 maart 2015 dan, raadden we XMR voor het eerst aan, en sindsdien hebben we opnieuw 70.333% winst gemaakt.

De crypto’s zijn dus zonder enige twijfel de beste beleggingen die we ooit gedaan hebben, maar we hebben nog andere ijzers in het vuur.

Bij MACRO Trends vindt u dus de perfecte combinatie van kapitaalbehoud en kapitaalaangroei. Zorg ervoor dat u op de eerste rij staat, en word vandaag nog lid van de exclusieve MACRO Trends community. 

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 op MACRO Trends

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends 

 

Het ideale nieuwjaars-geschenk

 
150_de_macht_van_de_onzichtbare_bankiers_cover.jpgPS. Graag wil ik uw aandacht vestigen op een boek genaamd "De Macht van de Onzichtbare Bankiers". Daar zijn heel veel positieve reacties op binnengekomen. Mocht u dit boek z.s.m. in huis willen hebben, bestel het dan vandaag nog. Meer informatie over dit boek treft u hier aan. 

Dit boek is het ideale nieuwjaars-geschenk. Het brengt u een perspectief waarmee u de actualiteit in 2018 veel beter zult begrijpen. Eén van onze andere abonnees, commercieel bankier van beroep, gaf ons de volgende getuigenis over MACRO Trends en het boek mee:

 


"Volgens de Mifid-II-richtlijnen zijn er twee belangrijke pijlers: (1) Het is belangrijk de klant en zijn wensen echt te kennen, en (2) De klant moet op een transparante en evenwichtige manier alle inlichtingen krijgen die hij nodig heeft om beleggingsbeslissingen te nemen.


Wel, als men zo eerlijk wil zijn tegenover de klant, waarom voegt men daaraan dan geen derde punt toe: (3) banken verplichten bord aan ingang te plaatsen met opschrift: "Uw geld deponeren bij de bank biedt u geen garantie het ooit terug te zien."


Gelukkig leerde ik Uw blad Macrotrends kennen waarbij ik onschatbare kennis opdeed en dit de laatste jaren mondjesmaat ook probeer over te dragen naar mijn trouwe klanten. Daarbij raad ik hen nu ook aan om het boek 'Macht van onzichtbare bankiers' eens te lezen, als samenvatting van alles.


Dank !


Beste groeten

Bezorgde bankagent"
 


 

U ziet het - wie abonnee wordt bij MACRO Trends vindt méér dan gewoon beleggingstips. Die vindt een hele visie op beleggen, en op de wereld zelf. Wij verkopen geen blaasjes, maar een perspectief. En wilt u weten wat dat perspectief is, dan is het boek van de heer B. Izar de beste manier om dat te leren kennen.

Bestel hieronder dit boek. Het is nu voor slechts €9,99 als e-boek los verkrijgbaar. Of bestel het fysieke boek voor €23,95 (inclusief verzendkosten). 

 
100_mt_boek.jpg

 
  Download hier het e-boek voor slechts €9,99.

 

Of bestel hier het fysieke boek voor €23,95.

 


Kiest u voor het e-boek, dan heeft u het boek binnen enkele minuten tot uw beschikking. Bestelt u het fysieke boek, houd dan rekening met +/- 1 week levertijd.