Aandelen dumpen? Niet zo snel

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Aandelen dumpen?
Niet zo snel

       

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Aandelen zitten momenteel in een correctiefase.

De gekke toestanden in de VS en de fratsen van Donald Trump zijn daar zeker debet aan, net als de onzekerheid over het monetair beleid. Maar wacht eens, waar moet al dat geld dat momenteel in obligaties zit naartoe?

Bekijken we de tendens in de aandelenmarkten op de lange termijn, dan is er nog steeds geen vuiltje aan de lucht: de trend is niet gebroken.

Dat zou normaal genoeg moeten zijn om met vertrouwen simpelweg een tracker te kopen. Had u dat gedaan in april 2016, zoals Brecht u voorzichtig aanraadde, dan stond u nu nog steeds op om en bij de 25% winst.

 600_mt48.jpg

 
Maar het probleem daarmee is dat we ondertussen een volle 10 jaar in deze bull-markt zitten, en die puur op statistische grond al lang aan zijn einde had moeten komen.

Martin Armstrong heeft dus gelijk als hij zegt dat dit “the most hated bull-market in history” is: iedereen wil liefst een ferme correctie zien, om dan goedkoper weer te kunnen instappen.

Alleen: waarom zou er ook maar IETS op de beurs in waarde zakken, als centrale banken geld blijven bijdrukken en overheden de belastingen op reguliere economische activiteit steeds maar verhogen?

Word je vandaag geconfronteerd met de keuze privaat of publiek te investeren, dan moet je bijna gek zijn om dat nog privaat te willen doen.

Dat effect is cumulatief: hoe meer investeringen gaan naar publiek genoteerde bedrijven, hoe minder geld er is voor private bedrijven die ook kapitaal nodig hebben, en hoe meer zij dus naar de bank moeten voor een lening.

Dit, op zich, draagt dan weer bij tot de inflatie van de geldhoeveelheid, want het is precies doordat een ondernemer een zelf geschreven IOU (die we een lening noemen) verkoopt aan de bank in ruil voor zelf geschreven IOU’s van de bank (die we geld noemen) dat het geld in omloop toeneemt.

Daarom gaat Brecht in het laatste nummer van MACRO Trends duidelijk in op deze tendensen.

Schrijf aandelen niet te snel af.

Brecht vertelt je welke aandelen je op dit moment kan kopen. Hij verlaat hiermee de platgetreden paden, helemaal volgens de filosofie van MACRO Trends. Ook gaat hij dieper in op cryptocurrencies, goud en zilver en valuta’s.

Een nummer om niet te missen!

Ik kan alleen maar aanraden om vandaag nog in te tekenen. Een abonnement op MACRO Trends is een van de beste beleggingen die je kan doen. Bovendien geef ik je een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug.

 

JA, IK WIL METEEN RENDEMENT OP MIJN GELD.

600_button_abonneer_hier_pd.jpg

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg