Een strategie werkt… tot ze niet meer werkt

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Een strategie werkt… 
tot ze niet meer werkt

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg 
Een van de gevaarlijkste dingen die je als belegger kan doen, is om zaken uit het verleden te extrapoleren naar de toekomst toe.

Ik wil het hier vandaag eens hebben over vastgoed.

Wanneer ik dit schrijf, dan ben ik zeker dat ik al meteen een groot deel van de Belgische en Nederlandse lezers op de kast jaag. Vastgoed is immers toch een ‘vaste waarde’ en ‘kan na verloop van tijd alleen maar stijgen’.

Ik kreeg een mailtje van een lezer die in de loop der jaren enorm veel vastgoed had vergaard. Hij gaf me aan dat je van de inflatie je bondgenoot moet maken en een strategie met leningen moet toepassen.

Concreet ga je dan 20% voorschot op tafel leggen en 80% lenen. De inflatie vreet het ontleende geld dan weg en op het einde van de rit heb je een goed in handen waarmee je nog een veel grotere aankoop kan doen.

Ik ben erg tevreden voor onze abonnee dat hij hiermee een groot vermogen heeft vergaard. Deze man heeft indertijd inderdaad een sterke visie gevolgd en toegepast, die in dat klimaat zeker zinvol was.

Maar de situatie is vandaag helemaal anders. Vandaag kunnen jongeren niet meer zoveel sparen van hun inkomen, en bovendien is dit vermogen mee opgebouwd door een uitzonderlijk soepel monetair beleid. En dat soepel monetair beleid, dat riskeert in de toekomst eerder een vijand dan een bondgenoot te worden.

Je vermogenssamenstelling baseren op recepten die in het verleden prima hebben gewerkt, is een gevaarlijke strategie. Je wiegt jezelf er in slaap mee.

Een doorgedreven kennis van het monetair beleid zal in de toekomst beleggingen kunnen kraken of maken. Je moet je afvragen of je daar voldoende kennis van hebt.

Ik bedoel jij als particulier belegger.

Dit is een complexe materie die gespecialiseerde kennis vergt. Voel je je hiermee 100% comfortabel, of wil je ondersteuning?

MACRO Trends kan je die broodnodige ondersteuning bieden.

Brecht is een echte specialist op dit vlak. Ik kan je dus warm aanbevelen om vandaag nog een abonnement te nemen.

Denk eraan: de recepten van vroeger doortrekken naar de toekomst, werkt niet meer. Wapen je dus hiertegen en beleg je vermogen op de juiste manier.

 

JA, VERTEL ME HOE IK DIT KAN DOEN

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg