Neen aan de oorlog met Iran

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Neen aan de oorlog met Iran

       

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
In 1935 gaf Generaal-Majoor Smedley Butler een speech met als titel “War is a Racket”. Hij maakte er een klein boekje van met slechts vijf hoofdstukken: 1) Oorlog is oplichterij 2) Wie verdient eraan? 3) Wie betaalt voor oorlog? 4) Hoe deze oplichterij te stoppen en 5) Weg met oorlog! Mocht ik meer tijd hebben, dan zou ik het vertalen, maar in de tussentijd kan ik u wel de belangrijkste antwoorden op die vragen meegeven.

Waarom is oorlog oplichterij? Omdat het nooit gaat waarover men zegt dat het gaat. Het gaat niet over waarden zoals Verlichting, of democratie, of, godbetert, de lamlendige fictie die we mensenrechten noemen. Vandaag wil het Westen oorlog met Iran, op basis van allerlei onbewezen voorwendsels, maar geen haan die kraait naar het feit dat Trump te Riyadh een surrealistisch zwaardendansje uitvoert met één van de meest onmenselijke regimes ter wereld. Finaal is het business, en wel een heel cynische. Consistentie: nul.

De tweede vraag is nog gemakkelijker te beantwoorden. Sinds Napoleon (hand in vest, hidden hand, vrijmetselarij) namelijk, zijn alle oorlogen gefinancierd langs beide kanten. Focus u dus niet op de winsten van de oorlogsindustrie as such: een kruisraket kost inderdaad bijna 2 miljoen USD per stuk, maar dat zijn peanuts. Waar het over gaat zijn de schulden die worden aangegaan om een oorlog in zijn geheel te voeren. Het is geen toeval, bijvoorbeeld, dat in 1914 quasi alle landen van de goudstandaard afgingen. En ook niet dat toen belastingen ingevoerd werden.

De derde vraag is daarmee ook alweer beantwoord. Er is geen geld voor de sociale zekerheid, nee, want die kost veel te veel. Maar 100 miljoen voor een F-35 vliegmachien, die niet eens veilig kan vliegen bij onweer en zelfs van op afstand door de Amerikanen teruggeroepen kan worden – bye bye militaire soevereiniteit – daar is dan weer geen debat over. En dan zie ik de zatlap in Café Derby. Ik vraag me af wat iemand aanzet om zo te beginnen drinken. De uitzichtloosheid temidden de perversie misschien?

Voor wie zou denken dat ik een links discours voer: geenszins. Ik ben zo rechts als de pest – zo ongelofelijk rechts zelfs dat ik de moderne versie van de democratie in zijn geheel verwerp. Wie er goed over nadenkt, namelijk, die ziet in dat dit neerkomt op nog maar eens een soort oorlog: die tussen de klassen. Liberalen bevechten socialisten, en in het niemandsland daartussen wordt de civiele samenleving vermalen tot pulp, massa, domdenkend voer voor de monetaire kannonen van de centrale bankiers. Want vergis u niet: politiek links en politiek rechts zijn door hén uitgevonden.

Als ik overigens zeg dat ik zo rechts als de pest ben, dan bedoel ik daarmee niet dat ik een blind geloof heb in de vrije markt, of extreem-rechtse sympathieën zou hebben. Geenszins. De slachtoffers van de gulags en de concentratiekampen vertellen dezelfde verhalen. Als ik zeg dat ik zo rechts ben als de pest, dan bedoel ik daarmee dat ik aan de rechterhand van de Vader wil zitten. Ik wil het besef verspreiden dat Links en Rechts uitgevonden is door Onder, en dit als deel van een perpetuele oorlog tegen Boven.

Mocht dat Chinees voor u zijn, dan raad ik u aan dit nummer met aandacht te lezen. Ik zet er mijn eigen politieke filosofie in uitéén, wat meteen leidt tot een nieuw politiek spectrum. Net zoals een 2D-wezen zich namelijk niet kan voorstellen dat er wel eens een 3D-werkelijkheid zou kunnen zitten achter wat “normaal” lijkt, net op die manier beseffen mensen niet dat er 4D-chess wordt gespeeld met hun 3D-geesten. Daarmee is meteen ook de vierde vraag beantwoord: enkel wanneer we de zaken correct benoemen kunnen we de leugen doorzien. Toen ik het ontdekte was ik er … ondersteboven van. 

Meer analyses, leugens, twijfels, waar- en onwaarheden over het monetaire stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg