Geen poespas. Geen gezeik. Simpel en effectief.

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Je geld inzetten voor een betere wereld, en er nog flink aan verdienen ook

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Macrotrends zijn trends die andere trends bepalen. Dat wil zeggen dat ze niet alleen winst opleveren voor één bedrijf, of in één sector, maar over meerdere bedrijven en ja zelfs meerdere sectoren heen. Wie kan ontkennen, bijvoorbeeld, dat de computer en daarna het internet de hele wereld veranderd heeft, zo diep zelfs, dat u dit edito op een scherm leest dat niet eens een paar centimeter dik meer is?

Dat zijn dus macrotrends. Maar die vinden is niet gemakkelijk. In de vijf jaar dat ik redacteur ben van dit blad, heb ik er nog maar drie gevonden. De eerste is een “specialty chemical”, die staal sterker, lichter en minder corrosief maakt. Beeld u de impact daarvan in op de sector van het transport, de bouw, en tal van andere sectoren: lichtere wagens die minder brandstof vereisen, bruggen die niet meer moeten geschilderd worden en dus minder toxisch zijn, en nog zoveel meer.

De tweede macrotrend heeft de maken met de Wet van Moore. Die stelt dat pc’s elke 18 maanden moeten verdubbelen in rekenkracht, om zo nog mee te kunnen met de ontwikkeling van steeds zwaardere software. Tot nog toe was de strategie om steeds kleinere chips te maken op een silicium-wafer. Maar zo’n chip, dat werkt met electronen, en het probleem daarmee is dat de kristalstructuur van silicium te klein wordt om dat electron nog betrouwbaar te lokaliseren. Wat je krijgt zijn kwantumeffecten, en die moeten … weggerekend worden.

Het bedrijf waar wij met MACRO Trends in geïnvesteerd hebben, echter, werkt niet eens meer met electronen, maar met fotonen. Dat zijn lichtpartikeltjes die vele malen kleiner zijn dan electronen. En dus kan de Wet van Moore daarmee weer een eindje verslagen worden. En ja, ik weet het, er zijn tig bedrijven die beweren aan het begin te staan van de “photonic revolution”. Maar ik geloof ze niet. Hét centrale probleem is dat fotonen anarchisten zijn: een electron draait mooi rond een kern, maar een foton, dat gaat alle kanten uit.

Het bedrijf dat wij in portefeuille hebben heeft dat op een zeer elegante manier opgelost. Met platte logica eigenlijk. Ben jij een anarchist, beste foton? Wel dan gaan wij jou in een benzeen-ring stoppen. Kun je daar lekker ronddraaien en anarchistisch zijn, en zo lang je dat doet, nemen we aan dat jij het eentje bent. Zetten we de benzeenring open, dan weten we dat je er binnen de kortste keren uitvliegt, en dat is dan een nulletje. Bye bye Wet van Moore: we beat you again. Geniaal, want eenvoudig: “Simplicity is the ultimate form of sophistication”.

Maar de meest veelbelovende macrotrend die ik in al die jaren heb gezien, is nog maar pas op mijn pad gekomen. Het betreft een bedrijf dat erin geslaagd is – dit is geen speculatie, het is een feit – om één van de meest prangende problemen in de medische wereld op te lossen: het feit dat bacteriën stilaan resistent worden tegen de antibiotica die wij met zijn allen slikken. En opnieuw is de oplossing eenvoudig. Geen poespas. Geen gezeik. Simpel, en effectief.

Je geld inzetten voor een betere wereld, en er nog flink aan verdienen ook – kan er iemand zich een mooiere professionele bezigheid inbeelden? Ik alvast niet. 

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan hier aan bij MACRO Trends
 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg