U wordt betaald om te wachten.........

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Het slimme geld is zich aan het voorbereiden op een zéér lucratieve belegging

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg 
Ik kijk altijd weer uit naar de nieuwe editie van MACRO Trends. En niet alleen om de tips die erin voorkomen, maar ook voor de zaken die je bijleert en nergens anders te weten komt.

Het volgende zinnetje in de jongste MACRO Trends trok daarom mijn aandacht. 

Brecht schreef immers:

“Als er één oriëntaal aandeel is dat iedere goede huisvader in portefeuille moet hebben, dan is het wel…”

Ik vond het zo’n interessante propositie, dat ik meteen de telefoon nam en Brecht uitleg vroeg over dit bedrijf.

Brecht vertelde me meteen dat het een enorm goede manier is om in te spelen op de Aziatische groei. Je weet dat de emerging markets momenteel klappen krijgen, maar hierdoor is het aandeel ook zo interessant. De fundamentals van het aandeel zijn ook niet slecht. Het aandeel heeft een koers/winst-verhouding van amper 7 en u betaalt 0,66 keer de boekwaarde!

Bovendien, u krijgt een semestrieel dividend.

U wordt dus betaald om te wachten terwijl de waarde van dit aandeel gewoon verder blijft stijgen. En wanneer de markt dat ook door heeft en de paniek rond de emerging markets gaat liggen, is het weer KASSA…

Zo ook met het aandeel dat we vorige keer beschreven hebben en waarop we in dit nummer onze conclusies presenteren. Dit Belgische aandeel is zodanig ondergewaardeerd dat het stilaan een beetje belachelijk aan het worden is.

Brecht en zijn netwerk zijn alles in het werk aan het stellen om de werkelijke waarde naar boven te laten komen. Momenteel slaapt iedereen nog, maar zodra iedereen wakker wordt, is het te laat… want dan staan we honderden procenten hoger.

Stilaan broeit er vanalles onderhuids…

Brecht stelde al vast dat het verhandelde volume in de aandelen al verviervoudigd is… zonder dat de koers beweegt. Het slimme geld is zich dus aan het voorbereiden op een zéér lucratieve belegging.

Zal het meteen naar boven komen, die waarde?

Neen, het zal een werk van lange adem zijn, maar de vruchten zullen bijzonder zoet smaken… Daarom rekent Brecht ook op u, het bevoorrechte lezerspubliek van MACRO Trends. Omdat hij wéét welk publiek zijn blad leest, dat niet zomaar opgeeft bij de eerste slag of stoot.

De lezers van MACRO Trends zijn uit het goede hout gesneden!

Verder in het blad nog talloze topics zoals de dollar, vastgoed, platina, rhodium, zilver… U merkt het, weer een absolute must read, die laatste editie.

Bent u klaar om bij de MACRO Trends community te komen? Teken dan vandaag nog in op een abonnement. We zijn zo zeker van ons stuk dat we een garantie geven van 7 dagen, niet tevreden geld terug. Die krijgt u nergens.

MACRO Trends, voor beleggers en door beleggers die méér willen weten.

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar zijn problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Binnen ongeveer 60 dagen weten we of het beroep is verworpen of niet. Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten die een stuk minder groen zijn door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij lijkt de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.
 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd. 


600_button_abonneer_hier_pd.jpg