Crashende beurzen? Geen probleem voor ons

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Crashende beurzen
Geen probleem voor ons!

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Heb je ook al gezien wat er momenteel op de beurzen aan het gebeuren is?

We zijn stilaan naar een héél gevaarlijke situatie aan het evolueren, en de correctie van de afgelopen twee weken is daar een voorsmaakje van.

Ik moet altijd lachen wanneer economen zeggen dat er in Italië geen probleem is omdat het “toch een rijk land is.”

Ja jongens, jullie hebben het nog altijd niet begrepen hé.

Kijk eens naar wat de markten denken over de default probability (kans dat ze in faling gaan) van enkele belangrijke Italiaanse banken?

 

600_mt85.jpg

 

Als je nu nog niet doorhebt wat er aan het gebeuren is, dan heb je wel een groot probleem.

Brecht schrijft in het voorwoord van de oktober-editie van MACRO Trends dan ook héél terecht het volgende:

We zitten volgens mij dus in de laatste rechte lijn richting een zeer zeer forse correctie, zoniet crash. Vier keer het 200 DMA breken, zelfs al is het maar kort, is wat ik een salami-crash noem: de grote jongens trekken eruit, en het domme geld – de retail investeerder – gaat erin. En dat keer op keer op keer. Ik denk dat die grote fondsen zich ondertussen een breuk lachen met de domheid van de gemiddelde burger. Wie kan met zijn gezond verstand nu oprecht nog denken dat de aandelenmarkt the place to be is!?

Let dus goed op waar je je centen parkeert!

Is er dan geen plaats om te schuilen?

Alles  zomaar verkopen en in cash gaan onder de matras?

Wacht! Niet zo snel. Er zijn nog mogelijkheden.

Brecht zegt al een hele  tijd dat je moet wegblijven van de mainstream aandelenmarkten. Het beste bewijs heb je de afgelopen weken gezien.

Of ga jij wachten tot je vermogen decimeert?

Met MACRO Trends hebben we daarom vier jaar geleden al het roer volledig omgegooid: vanaf dan zijn we gaan investeren in “closely held stocks” – kleinere aandelen met een zeer groot potentieel (minstens een multiple van 10) maar die ver weg van de grote fluctuaties blijven.

Terwijl de Dow bijvoorbeeld corrigeerde, zagen wij één van onze steraandelen maar liefst 15% stijgen.

Om u maar te zeggen: wie de strategie van MACRO Trends volgt, die moet geduld hebben. Véél geduld, maar finaal loont het ons dubbel en dik.

Daarom nodig ik je uit om eens te ontdekken wat MACRO Trends voor uw vermogen kan betekenen. Ik ben er zeker van dat je ogen zullen opengaan.

MACRO Trends is een blad met een zéér trouw abonneebestand en een hoge tevredenheid.

Hoe denk je dat dat komt?

Omdat we de platgetreden paden verlaten én daar nog eens honderden of zelfs duizenden (echt gebeurd!) winst mee kunnen behalen.

Daarom teken je best vandaag nog in op MACRO Trends.

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends 

 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar zijn problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Binnen ongeveer 60 dagen weten we of het beroep is verworpen of niet. Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten die een stuk minder groen zijn door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij lijkt de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.
 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd. 


600_button_abonneer_hier_pd.jpg