Houd je ver van beleggingen waar iedereen in zit

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Is dit de kanarie in de koolmijn?

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Het zijn woelige tijden op de beurzen.

Wie nu nog niet doorheeft dat het sentiment is gekanteld, verdient een lap rond z’n oren. (voor de Nederlanders: een oorvijg).

Kijk, ik lees verschillende dingen die me niet echt bevallen.

  • Halfgeleideraandelen zoals Melexis krijgen klappen. De cyclus is hier veel korter dan de algemene economie, en is duidelijk gedaald.
  • De uitzendarbeidsgroepen zoals Randstad verlagen hun verwachtingen.
  • Een aandeel zoals AB Inbev verlaagt het dividend om de schulden te kunnen beheersen.

Dit zijn allemaal zaken die niet echt prettig zijn, maar de onderstaande grafiek is voor mij écht de kanarie in de koolmijn.

 

600_mt86.jpg

 

BlackRock is de grootste vermogensbeheerder ter wereld.

Je moet eens zien naar de evolutie van het aandeel: -36% sinds het begin van het jaar!

Je snapt al snel dat er stront aan de knikker is.

Het advies van Brecht is dan ook heel duidelijk: zorg ervoor dat je de gewone mainstream aandelenmarkten zoveel mogelijk vermijdt.

Brecht gaat een volledig andere toer op. Hij gaat een beleggingspiramide opstellen die gedecorreleerd is van de gewone aandelenmarkten. En je moet heus niet denken dat er alleen maar goud in deze portefeuille zit. Brecht heeft immers nog andere ijzers in het vuur.

De aandelen die in portefeuille zitten van MACRO Trends, zijn echte wissels op de toekomst. Niet de aandelen die de speelballetjes zijn van het grote (en onwetende) publiek.

Zorg ervoor dat je in deze aandelen zit, en niet in degene waar iedereen in zit. MACRO Trends past deze strategie nu al een tijd toe, en met enorm succes. Vaak hebben we honderden procenten winst geboekt terwijl andere beleggers pas op de plaats maakten.

Dat is pas beleggen met behoud van je vermogen, en winst!

Zorg ervoor dat je geld niet opgesloten zit. Houd flexibiliteit en houd je ver van beleggingen waar iedereen in zit.

MACRO Trends toont je de weg. Teken vandaag nog in en laat je vermogen écht renderen. 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends  

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar waren problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten geweest die een stuk minder groen waren door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij leek de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar. 

En jawel, op 5 oktober j.l. is bekend geworden dat de beroepsprocedure van de actiegroep door de EPA is verworpen.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.
 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd. 


600_button_abonneer_hier_pd.jpg