Wordt Trump het voetje gelicht?

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Wordt Trump het voetje gelicht?

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Zes bombrieven versturen over evenveel verschillende staten, en dat zonder postzegel, je moet het als individu alleen toch maar doen. Respect. Toen ik het nieuws hoorde dacht ik: “Man, ze hebben toch echt geen enkele scrupules meer”. Wat ik verwacht had gebeurde in de dagen daarna: op een zacht tempo werd stilletjes aan het narratief gecreëerd waarbij Trump gelinkt werd aan deze bombrieven.

Fake news komt echter nooit alleen. Men werkt liefst in een combo van twee berichten, waarbij de verslaggeving over het ene kan gebruikt worden ter versterking van het andere. In een synagoge werden precies 11 mensen neergemaaid door een man “die Trump-stickers op zijn bumper had”. Voor de bewust dom gemaakte Amerikaanse massa (lees het boek van Charlotte Yserbyt) is dat dikwijls al genoeg om de schuld van Trump te bewijzen, want hij heeft, aldus nog het Clinton News Network (CNN) “het klimaat gecreëerd”.

Het hele voorval doet me denken aan de moord op Joe Cox, net voor de stemming over de Brexit. Ook daar had een gek (gekken kun je op maat produceren door ze van kindsbeen af te martelen – Google “MK Ultra” om meer te weten) zogezegd “Leve Brexit” geroepen, net voor hij zijn daad pleegde. Het is niet genoeg geweest om de massa ervan te overtuigen dat de Brexit een slecht idee was, maar je kunt er gif op innemen dat de uitslag een stuk positiever was geweest zonder dit fake news.

Durf je in West-Europa zeggen dat Cox – een socialiste, en dat zijn meestal vrijmetselaars – wellicht plastische chirurgie kreeg en ondertussen aan een nieuw leven begonnen is, dan kijkt men je aan alsof je in sprookjes gelooft. Zeg je hetzelfde in Oost-Europa, dan reageert men heel gelaten: “Dit zijn klassieke recepten uit de communistische keuken”. Hetzelfde met de moordenaar van Pim Fortuyn: aantal jaartjes zitten, vervroegd vrij, en een paar miljoen voor bewezen diensten. Voor het systeem is dit niet meer dan boekhouding.

Gaat uw hoofd spinnen? Bedenk dan dat 80% van het budget van geheime diensten gaat naar culturele subversie (getuigenis Bezmenov) en niet naar wat wij dénken dat inlichtingendiensten doen. Dat beeld namelijk – van James Bond die overheidsgeheimen steelt – is door hen zélf de wereld in gestuurd. Ziet u? De manipulatie begint bij ons idee van wat manipulatie is. De manipulatie is met andere woorden cultureel: door te veranderen wat wij probabel achten, kunnen we na verloop van tijd zelfs het evidente niet meer zien.

Trump is voor mij op dat vlak een verademing. Hij creëert verwarring, wacht tot zijn tegenstanders een fout maken, en casht dan daarop in. Hij gebruikt dezelfde manipulatie-technieken, maar dit keer tegen de manipulators, en naar mijn indruk ten goede. Dat steekt. Clinton en haar satanistische kliek (pedofiel John Podesta op kop – Google “Walnut Sauce” om meer te weten) zetten nu alles op alles om ervoor te zorgen dat Trump zijn meerderheid kwijt speelt. Het zal niet baten. Mijn indruk is dat de Amerikanen met elke voortschrijdende dag wakkerder worden. En na wakker worden komt nog iets beter: opstaan. 

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan aan bij MACRO Trends
  

600_button_abonneer_hier_pd.jpg
   

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends  

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar waren problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten geweest die een stuk minder groen waren door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij leek de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar. 

En jawel, op 5 oktober j.l. is bekend geworden dat de beroepsprocedure van de actiegroep door de EPA is verworpen.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.

 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project. De bouw van deze mijn zal ongeveer 1 jaar in beslag nemen, en het zou mij niet verwonderen mocht die nog voor de oplevering ervan doorverkocht worden aan een grotere speler.

Kortom, wie al aandelen had, die zal binnenkort tegen een mooie winst kunnen aankijken. Wie er nog geen had kan snel nog bijkopen.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd.  


600_button_abonneer_hier_pd.jpg