Let even niet op, en er gebeurt dit

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Let even niet op,
en er gebeurt dit

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Iedereen kent General Electric (GE). Het is een van de grootste en oudste conglomeraten ter wereld. Het is in feite een afspiegeling van honderden jaren Amerikaanse bedrijvigheid. GE is namelijk een groep bedrijven die zowat alles doen, gaande van elektriciteit tot sensoren tot vliegtuigmotoren tot…

Het aantal toepassingen en producten is schier eindeloos. Een bedrijf dat de tand des tijds zal doorstaan, denk je dan.

Helaas, ik wil dat u eens even kijkt naar de onderstaande grafiek met koersevolutie sinds 2016.

 

600_mt90.jpg

 

Een constant neergaande lijn met een acceleratie de afgelopen weken.

Geen verrassing: GE heeft 111 miljard USD (!) aan schulden en de aandelen en obligaties van het bedrijf gaan het putje in.

De kans bestaat dat de kredietkwaliteit van het bedrijf een downgrade krijgt naar ‘junk’. Zo kan het een bedrijf vergaan dat zich helemaal volstouwt met schuld.

Brecht toonde me deze grafiek omdat GE exemplarisch is voor een dieper liggend probleem: er wordt gedacht dat onze problemen, die ontstaan zijn door schuld, opgelost kunnen worden met nog MEER schuld.

Een waanzinnige gedachte!

Blijkbaar hebben de bedrijfsleiders dit niet door…

De aanpak van Brecht is volledig tegenovergesteld. Hij heeft altijd gewaarschuwd voor dit soort zaken. Terwijl iedereen een tweede of derde huis kocht “omdat de leningen toch zo laag waren”, waarschuwde Brecht om uit vastgoed te blijven.

Ook vastgoed is een activaklasse die nauw verbonden is met de rentemarkten en bovendien nog eens bijzonder illiquide is. Voor u denkt om hier uw spaarcenten in te stoppen, denkt u maar best tien keer na!

Waarin dan wel beleggen?

Het is een vraag die elke dag moeilijker te beantwoorden valt, maar alvast niet in GE!

Beleggen vandaag vereist een visie op wereldpolitiek, rente, monetair beleid… Alle puzzelstukjes moeten samenkomen.

Wie kan dit met een voltijdse baan en een gezin nog allemaal opvolgen?

Juist, niemand.

Daarom is het zo belangrijk om een beroep te doen op het advies van Brecht. Hij is er heelder dagen mee bezig en de abonnementsinkomsten van MACRO Trends zijn de énige inkomsten.

Niks financiële producten of andere belangenvermenging. Dat maakt het model van MACRO Trends zo sterk: 100% onafhankelijk advies dat zich ver houdt van de platgetreden paden op de beurs.

Zo zijn enkele aandelen in de Selectielijst van Brecht wel héél goed bezig. Deze topbedrijven zitten voorlopig nog onder de radar van beleggers, maar wanneer ze ontdekt worden, kunnen ze honderden procenten hoger.

Voor u sceptisch het hoofd schud: Brecht heeft in het verleden al verschillende keren honderden of zelfs duizenden procenten winst gehaald met een belegging!

Hij is er vast van overtuigd dat hij dit nog eens kan herhalen.

Dus géén GE in portefeuille, maar wel topkwaliteit van bedrijven die Brecht van naaldje tot draadje kent.

Wil u meer weten over onze aanpak? U heeft een garantie van 7 dagen niet tevreden, geld terug.

Wedden dat u die niet nodig heeft? 

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends   

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar waren problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten geweest die een stuk minder groen waren door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij leek de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar. 

En jawel, op 5 oktober j.l. is bekend geworden dat de beroepsprocedure van de actiegroep door de EPA is verworpen.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.
 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd. 


600_button_abonneer_hier_pd.jpg