Wat nu met cryptocurrency?

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Wat nu met cryptocurrency? MACRO Trends weet raad!

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Bitcoin daalde deze week dinsdag tot het laagste peil in een jaar.

We zagen verliezen van 10% tot 4300 USD.

Hierdoor lopen de verliezen in de best bekende cryptomunt ter wereld op tot 25% op één week.

Bitcoin hing technisch al een eind in de touwen. Dat zie je op de onderstaande grafiek. Onlangs is de correctie verder versneld:

 

600_mt91.jpg

 

Nu kijk, dit zat er al een tijdje aan te komen.

Wat meer is, bij MACRO Trends hebben we steeds gezegd dat we met een valse bodem zaten. Onze prijsvoorspelling was namelijk 5000, en ons advies was kooporders in te leggen van zodra die bodem bereikt was. Nu blijkt zelfs die bodem niet te zullen houden, maar we denken dat dit een overdreven reactie is. Niettemin lijkt het nu vrijwel zeker dat we zijdelings in een bear market gaan, die 1 tot 2 jaar kan duren. Geen erg, want bij MACRO Trends staat verliezen vermijden op de allereerste plaats.

Weet je nog wat ons credo is?

Inderdaad, de eerste regel van Buffett is nog steeds: “verlies geen geld”.

En dit pasten we niet enkel toe op Bitcoin, ook op de gehypete uranium- en goudmijnen die in andere blaadjes zonder al te veel visie werden gepumpt. En waar nu niks meer wordt over geschreven en beleggers hun wonden likken.

Dit is niet de aanpak van MACRO Trends, hopelijk weet u dat ondertussen al.

Maar elke correctie heeft een opportuniteit! 

Er is namelijk ook positief nieuws. Dit is namelijk ideaal om onze positie weer te vergroten, al zal de rise nu niet meer zo spectaculair zijn als voorheen.

Ondertussen volgen we een nieuw crypto-initiatief op, niet vanaf de geboorte, maar vanaf de conceptie.

De naam?

Die kunnen we nog even niet meegeven, maar dit is héél veelbelovend.

Je merkt het, MACRO Trends is hét blad om 100% op de hoogte te zijn van wat er in cryptoland gebeurt. Een abonnement betaalt zich in veelvoud terug. Teken vandaag risicoloos in en verdien écht geld met cryptocurrencies.

MACRO Trends, het blad voor en door beleggers, waardoor u altijd op de eerste rij zit.

Een supersaaie of conservatieve aanpak, zegt u?

Misschien wel, maar u ziet wat het oplevert… 

 

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends   

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het rapport genaamd 

"Buitenkansje in de 
koper-industrie" 


met een verwacht rendement van 300% op drie jaar, gratis toegestuurd bij uw abonnement. Het is een start-up low-cost koper-project, mét een afgewerkte Feasibility Study, die enkel nog aan het wachten was op één laatste permit. En u kan het al raden: daar waren problemen mee. De koers kende een prachtig verloop, tot begin juli. Dan ging er op enkele weken tijd maar liefst 44% van de prijs af.

Het probleem, voor alle duidelijkheid, is niet dat de overheid de permit niet zou willen toekennen. Die heeft men formeel bekomen van de EPA, het Amerikaanse "Environment Protection Agency". Het probleem is dat er nog een beroepsperiode liep van 30 dagen en dat op uitgerekend de laatste dag inderdaad beroep is aangetekend door een actiegroep.

Gegeven het feit dat er géén nieuwe issues op tafel gelegd werden, is het management ervan overtuigd dat deze actiegroep geen been heeft om op te staan. En na gedegen onderzoek acht ik het weinig waarschijnlijk dat dit permit-probleem het project zou kelderen.

Er zijn in het verleden zwaardere issues in vergelijkbare projecten geweest die een stuk minder groen waren door de EPA "Envirement Protection Agency" al van tafel geveegd. Mij leek de risk-return op deze trade dus aanvaardbaar. 

En jawel, op 5 oktober j.l. is bekend geworden dat de beroepsprocedure van de actiegroep door de EPA is verworpen.

Ik denk dat het ook op de langere termijn zeker de moeite waard is om dit aandeel in portefeuille te houden. Het grote voordeel is dat de bouw van de mijn spot-goedkoop is. Dit is de LAAGSTE capex die ooit nodig is geweest voor de bouw van een kopermijn. Dat komt voor een groot stuk omdat de verwerkingsfabriek (ter waarde van 60 miljoen USD) al gebouwd en betaald is, maar vooral omdat de mijn-methode de goedkoopste ooit is.

De miserie met koper is namelijk dat je het erts waarin het zit normaal gezien uit de grond moet halen en het dan moet "leachen": behandelen met zwavelzuur, in grote bassins, tot de steen weggevreten is (om het simpel te zeggen) en enkel het koper nog overschiet. Dat kost bakken geld en is milieu-onvriendelijk. 

Dit mijnbouwbedrijf is in staat om het IN de grond te doen. Het erts moet dus niet naar boven komen. Dat heet "in situ extraction". En door een slim waterplan wordt alle zwavelzuur ook meteen gerecycleerd. Er verdwijnt dus niets in de aardbodem, en er komt dus niets bovengronds. Behalve het koper. Dit project kan erin slagen om het goedkoopste pond koper ter wereld op de kaart te zetten.
 

Slotconclusie:

Dit lijkt mij een ideale gelegenheid om in te stappen in een beloftevol project.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje in de koper-industrie" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd. 


600_button_abonneer_hier_pd.jpg