Negeer deze factor… op eigen risico

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Negeer deze factor…
op eigen risico!

 

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

De maand januari zit erop, en het was voor de risicovolle activa een GE-WEL-DI-GE maand.

Echt waar, dit hebben we nog niet zo vaak gezien op de beurzen. Een rotslechte maand december 2018, en daarna zo’n sterk herstel.

De slimmeriken onder ons vragen zich natuurlijk af… hoe komt dat?

Want is er dan op één maand zoveel veranderd?

Macro-economisch of bedrijfsmatig absoluut niet. We zitten nog altijd in een afkoelingsfase in de economie, en de waarderingen op de beurzen zijn nog bijlange niet super aantrekkelijk.

Wat is er dan gebeurd?

Wel, heel simpel: liquiditeit! Kijk maar eens mee naar onderstaande grafiek:

 

600_mt11.jpg

 
Sinds de voorzitter van de Amerikaanse centrale bank, Powell, op z’n stappen is teruggekeerd en de Chinese centrale bank ook weer massaal liquiditeiten in het systeem is gaan injecteren, zien we de wereldwijde geldhoeveelheid weer enorm toenemen!

DAT is de clue in het hele verhaal. Liquiditeit.

Nu, het leven als belegger is dan gemakkelijk, zou je denken. Je moet gewoon deze indicator in de gaten houden om te weten of je in of uit de markt moet gaan.

Wel, zo eenvoudig is het helaas niet. Je moet ook weten WAAR het geld naartoe gaat. Met andere woorden, weten welke activaklassen gaan profiteren van deze overvloedige cash.

Dat is een heel ander soort verhaal. Dit vereist gespecialiseerde kennis van het monetaire systeem. Dat is waar de expertise van Brecht Arnaert ter sprake komt. Hij kent deze parameters op z’n duimpje en kan deze inzichten toepassen in de portefeuille van MACRO Trends.

Is dit de enige parameter die hij gebruikt? Uiteraard niet.

Het draait allemaal om het grotere plaatje. Om inzicht verwerven.

Dat inzicht krijg je pas door uren en uren per dag hiermee bezig te zijn. Tijd die u ongetwijfeld niet hebt. Laat Brecht daarom het analysewerk doen.

U koopt een abonnement op MACRO Trends en Brecht doet het werk. Dat is onze enige bron van inkomsten. Puur en onversneden objectief advies.

Teken vandaag dus in. Uw vermogen zal er u dankbaar om zijn.
  

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends    

 
PS. Abonneer u vandaag nog op MACRO Trends, en u krijgt bovendien het dossier genaamd   

"De Nationale Bank van België" 

met een verwacht rendement tot wel 1000% gratis toegestuurd bij uw abonnement. Dit dossier is inclusief concreet eisenpakket, hoe de private aandeelhouders van de NBB hun geschonden rechten terug kunnen herstellen. Onze verwachting is dat de koers van het aandeel (nu om en bij de €2.500) richting de 20.000 euro kan stijgen.

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan nu aan bij MACRO Trends, dan krijgt u alle informatie over dit "buitenkansje" gratis bij uw login-gegevens toegestuurd.