Neen aan de oorlog met Iran

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Neen aan de oorlog
met Iran

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
In een edito van mei vorig jaar waarschuwde ik al voor het nieuwe plan van de VS om Iran te gaan aanvallen. Een directe aanleiding is er niet, en dus fabriceert men er maar één. De 110 miljard aan Amerikaans wapentuig, verkocht aan Saudi-Arabië tijdens Trump’s eerste reis door het Midden-Oosten is ondertussen netjes geleverd, en dus kan de show beginnen.

Het wordt op den duur zo doorzichtig: in Irak waren er zogezegd “weapons of mass destruction” en dus vallen we Irak binnen. In Syrië vergast Assad zogezegd zijn eigen burgers, en dus vallen we Syrië binnen. In Koeweit vermoordden Iraakse soldaten zogezegd baby’s in hun couveuses, en dus begon men de eerste golfoorlog. Allemaal aantijgingen die nooit bewezen zijn geworden, maar die ondertussen wel oorlog aanvaardbaar hebben gemaakt in de publieke opinie.

Het moet dan toch wel zijn dat die publieke opinie er iets toe doet, niet? Welaan dan: bestudeer dan in de diepte de zogezegde nieuwe “smoking gun” om een oorlog tegen Iran te rechtvaardigen: op 13 juni waren twee schepen, de Front Altair en de Kokuka Courageous beide bezig met zich vanuit de Golf van Oman naar internationale wateren te begeven, toen plots de US Navy een noodsignaal ontving over een explosie aan boord van dat eerste schip.

Acht minuten later is er al een Amerikaanse drone ter plaatse die het brandende schip filmt, alsook een paar Iraanse patrouillebootjes die zich in de richting van de Kokuka bewogen. Dan wordt er vanop één van die bootjes zogezegd een raket afgevuurd richting de Amerikaanse drone, die zijn doel mist, waarna er aan boord van het tweede schip, de Kokuka, een explosie ontstaat. Een paar uur later verspreidt de US Navy een filmpje waar zo’n bootje … een mijn verwijdert.

Wat klopt er niet aan dit plaatje? Wel, zowat alles. Ten eerste het motief: welk voordeel zou Iran hebben bij het aanvallen van een olietanker in haar eigen wateren, zéker als je weet dat die tanker onder Japanse vlag voer, en uitgerekend op die dag de Ayatollah Khamenei gesprekken voerde over het conflict met de VS onder leiding van Japans premier Shinzo Abe. Mij lijkt het eerder alsof één van de partijen de vredesgesprekken wou torpederen. No pun intended.

Ten tweede de krakkemikkige uitvoering van het script. Kunnen ze nu echt eens geen Hollywood-scenarist inhuren om zo’n false flag déftig in scène te zetten? 9/11 was wonderwel voorbereid, en jaren op voorhand, dat begrijp ik best. Zo’n stunt kun je niet elk jaar doen. Maar toch: is het geen schande dat er niet op zijn minst een beetje militair onderzoek is gebeurd, alvorens te doen alsof er gewerkt zou zijn met zeeslakmijnen?

Dat is technologie, namelijk, die wordt al jaren niet meer gebruikt. De laatste zeeslakmijn moet ongeveer op de Rainbow Warrior zijn gebezigd, in 1985. En dan zou het Iraans leger, dat een heel innovatieve swarm-strategie heeft bedacht waar zelfs het grootste Amerikaanse vliegdekschip machteloos tegen is, als een bende amateurs zo’n niet-ontplofte mijn terug proberen te verwijderen? Laat me niet lachen. Het zou bijna komisch zijn, mocht het niet zo ernstig zijn.

Maar het is ernstig. Vele mensen geloven deze regelrechte quatsch. Ze hebben nog steeds vertrouwen in het oude beeld van Amerika: “the land of the free and the home of the brave”. Maar al minstens sinds de oprichting van de Federal Reserve in 1913, die het land werkelijk bestuurt, is daar helemaal géén vrijheid meer, en is hun leiding, Trump incluis, niets meer dan een bende marionetten. Laat u dus niet polariseren in een oorlog om uw geest: er kan échte oorlog van komen.

Vrede, en alle goeds,

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends, dan krijgt u er 3 maanden gratis bij.

 

200_button_3_maanden_gratis_pd.jpg
 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
    

600_button_abonneer_hier_pd.jpg
   

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends