Stervensbegeleiding

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Stervensbegeleiding

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Per 1 november 2019 wordt Christine Lagarde, ex-IMF, de nieuwe voorzitter van de ECB. Dat is op zijn zachtst gezegd opmerkelijk en niet enkel omdat zij een bewezen crimineel is (de zaak-Tapie, 2016), maar vooral omdat voor haar zo’n job eigenlijk een stap achteruit is: vanuit een globalistisch perspectief, namelijk, is de ECB slechts een lokale tak van het monetaire systeem.

Het moet dus al erg gesteld zijn met de Eurozone. En dat is het ook. Ondanks massieve monetaire injecties door haar voorganger, blijkt de economie maar niet aan te trekken. Inflatie blijft laag, en nu dreigen we zelfs in een onvervalste recessie te belanden. De Duitse economie, tot nader order nog steeds de motor van de Eurozone, sputtert, en in de andere landen is het ook al niet veel beter. Italië heeft begrotingsproblemen, en hoewel ze doodgezwegen worden door onze corrupte media, geven ook in Frankrijk de gele hesjes het nog niet op.

U mag zich dus verwachten aan een hete herfst. Lagarde, namelijk, die zal véél meer doen dan slechts de voorzitter van de ECB zijn. De trope die nu al her en der kan opgevangen worden, is dat “nieuw fiscaal beleid” noodzakelijk zal zijn. Met andere woorden: de komst van Lagarde is, vrij doorzichtig in mijn ogen, niets meer en niets minder dan het IMF dat beslist heeft om via de achterpoort van de ECB een schok-therapie toe te dienen.

De optie om de rente verder te verlagen zie ik Lagarde evenwel niet direct nemen. Dat zou betekenen dat commerciële banken nog meer zouden bloeden dan ze nu al doen, en op den duur zelf negatieve interest op de deposito’s zouden moeten gaan aanrekenen. Dat kun je je als monetair systeem simpelweg niet permitteren, want dan halen mensen hun geld bij bosjes af van de bank. Dan belanden we in Griekse scenario’s, waarbij je nog 50 EUR per dag mag afhalen, en in een lange rij moet staan wachten, net zoals in de Sovjetunie.

Wat Lagarde zal doen, zal in mijn ogen veel subtieler zijn. Ze zal het programma opvoeren waarmee nu 30 miljard aan obligaties per maand wordt opgekocht, omdat ze weet dat dat toch niemand kan schelen. Tegelijk zal ze, gesteund met het krediet dat ze als voorzitter van het IMF heeft opgebouwd, wellicht één of andere “whitepaper” voorstellen aan de Europese Commissie, die zich, geheel in lijn met haar totalitaire karakter, op die manier gelegitimeerd zal weten om nieuwe Europese belastingen te heffen, bovenop de nationale.

Men mag protesteren, maar zo zal het in mijn ogen gaan. Dit systeem is al sinds het Verdrag van Lissabon autocratisch geworden – het heeft de instemming van de burger helemaal niet meer nodig. En wetende dat het einddoel sowieso de integratie is van alle monetaire zones tot één wereldmunt onder leiding van het IMF en de VN – laten we elkaar geen Mieke noemen – is Lagarde dus uiterst geschikt voor de stervensbegeleiding van de euro. Hoe kunnen we zeker zijn, overigens, dat dit al niet van in den beginne het plan was?

Het lijkt mij een geldige vraag. 

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends, dan krijgt u er 3 maanden gratis bij.

 

200_button_3_maanden_gratis_pd.jpg
 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

Als het abonnement u niet bevalt, krijgt u het niet verbruikte deel van uw abonnement terug. Een berichtje naar onze klantenservice is voldoende om uw abonnement te stoppen. U kunt het abonnement te allen tijde opzeggen. Wij hanteren geen opzegtermijn.
    

600_button_abonneer_hier_pd.jpg
   

Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends