Defensief is veilig? Vergeet het maar.

Nieuwsbrief Macrotrends

   

Defensief is veilig?
Vergeet het maar!
 
   

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Beleggers hebben het vaak over ‘defensieve’ beleggingen. Daarmee bedoelen ze beleggingen die beter overeind blijven wanneer het beursklimaat omslaat.

Ik vind het een vrij zinloze term, want wat betekent een belegging die 20% daalt wanneer de beurs met 30% daalt? Strikt genomen heb je dan een defensieve belegging.

Over defensieve beleggingen gesproken, kijk maar eens wat er gebeurde met het Duitse vastgoedaandeel Deutsche Wohnen:

  

600_mt65.jpg

 

Dit aandeel was jarenlang een lieveling van talrijke fondsbeheerders omwille van zijn ‘defensieve’ eigenschappen, maar wat gebeurde er?

De stad Berlijn stelt een huurplafond in voor residentiële verhuur. Ze willen immers ook de kans geven aan armere huurders om in de stad te gaan wonen.

Nu moet u weten dat er in Berlijn veel meer mensen huren dan eigenaar zijn. Deutsche Wohnen was daarom een belegging die niet kon mislopen.

Tot het misloopt…

Wat was hier aan de hand?

Een totaal verkeerde perceptie van risico.

Brecht heeft in MACRO Trends immers al veel keren gezegd dat volatiliteit niet hetzelfde is als risico. Permanent kapitaalverlies, dat is pas het echte risico waar je als belegger bang voor moet zijn. De koersschommelingen in de tussentijd zijn totaal irrelevant. Zo denken vele beleggers jammer genoeg nog steeds.

Laat het u niet overkomen en vertrouw op Brecht.

Het is immers niet de return ON investment die zo belangrijk is, maar de return OF your investment.

In deze gekke tijden is het meer dan ooit zaak om een portefeuille samen te stellen met activa die niet bewegen zoals de rest van de beurs.

U wil voorbeelden?

Wel, in MACRO Trends vindt u een perfect uitgebalanceerde portefeuille. Niet enkel aandelen, maar ook edelmetalen, cryptocurrencies, tot zelfs private equity voor de ingewijden. Dit alles met de permanente steun en opvolging van Brecht, en regelmatige uitnodigingen voor super leerrijke seminaries..

Teken daarom vandaag nog in op MACRO Trends. Uw vermogen verdient het!

Doe het vandaag nog en geniet van onze Niet Goed Geld Terug tevredenheidsgarantie. Teken vandaag nog risicoloos in op MACRO Trends, dan krijgt u er bovendien 3 maanden gratis abonnement bij. 
   

150_button_3_maanden_gratis_pd.jpg

 
Schrijf snel in op MACRO Trends, uw beste belegging dit jaar! Ontdek vandaag ook onze beste goud- en zilvermijnaandelen. Bovendien krijgt u nu 3 maanden GRATIS. Ons cadeau aan u om u welkom te heten bij onze club van kritsche beleggers.   

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends