Liquiditeit bepaalt alles

Nieuwsbrief Macrotrends

   

Liquiditeit bepaalt alles

   

 
Hieronder ziet u een grafiek van de MSCI World afgezet tegenover de wereldwijde liquiditeitsvoorziening.

U merkt uiteraard een sterke correlatie op. De prijzen van wereldwijde aandelen bewegen dus sterk in tandem met de liquiditeit op de markten.

  

600_mt81.jpg

Bron: Bloomberg

 
De vraag is nu uiteraard wat er gebeurt wanneer die liquiditeit opdroogt. Je moet weten dat de Amerikaanse dollar sterk bepalend is voor de liquiditeit.

Daalt de dollar, dan neemt de liquiditeit toe.

Stijgt hij, dan wil dat zeggen dat partijen hun schulden die ze zijn aangegaan in dollar moeten terugbetalen. En dat de liquiditeit afneemt. Simplistisch gesteld komt het daar op neer.

Waar moet je dan als belegger nog in gaan beleggen wanneer die liquiditeit inkrimpt. Vast niet in wereldwijde aandelen. Zo ver was u ook al wel mee.

Waarin dan wel?

Dat is een kolfje naar de hand van Brecht. Hij heeft al meermaals bewezen dat hij ook in negatieve marktomstandigheden heel wat toegevoegde waarde kan creëren, zonder afhankelijk te zijn van liquiditeitscriteria.

Zulke beleggingen zijn er niet voor iedereen, daar willen we eerlijk in zijn. Ze zijn weggelegd voor een selecte schare zeer goed ingelichte en ‘qualified’ beleggers. Beleggers die kunnen rekenen op de wijsheid van een aantal ervaren rotten in het systeem.

Beleggers die… MACRO Trends lezen!

Mag ik u weldra verwelkomen tot dit selecte en exclusieve clubje beleggers?

Teken vandaag nog in op MACRO Trends en bescherm uw vermogen. Doe het vandaag nog, dan krijgt u er bovendien 3 maanden gratis abonnement bij. 
      

150_button_3_maanden_gratis_pd.jpg

 
Schrijf snel in op MACRO Trends, uw beste belegging dit jaar! Ontdek daarnaast onze beste goud- en zilvermijnaandelen. Bovendien krijgt u nu 3 maanden GRATIS. Ons cadeau aan u om u welkom te heten bij onze club van kritsche beleggers.   

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritsche beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends