De beste trade ter wereld

Nieuwsbrief Macrotrends

 

De beste trade ter wereld

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Soms kan beleggen simpel zijn, als je maar genoeg geld hebt om mee te starten. Zo is de meest populaire trade tegenwoordig om geld te lenen in EUR en daarmee USD-Treasuries te kopen: EUR lenen doe je tegenwoordig aan nul procent of minder, en op de 30-jarige US Treasury krijg je tegenwoordig nog iets meer dan 2%.

In feite is dat bijna een carry-trade: een risico-loze investering die je zomaar 2% oplevert, of 0,8% gecorrigeerd voor inflatie. Kan weinig lijken, maar voor grote banken is het nog steeds 1,2% beter dan je geld tegen negatieve rente bij de ECB te moeten aanhouden aan een strafpercentage van 0,4%. Ziet u hoe virtueel alles geworden is? Geld wordt niet meer geïnvesteerd, maar versluisd over grenzen heen, naargelang de centrale banken die stromen proberen te manipuleren.

Zolang de ECB de prijs van de euro laag houdt en het rendement op die UST’s boven nul blijft, zal de markt deze trade blijven uitvoeren. Goed wetende dat de ECB de rente niet meer kan doen stijgen zonder een economische recessie te veroorzaken (kijk maar eens naar de laatste Duitse cijfers) en goed wetende dat het zakkende rendement op die UST’s naast het rentevoordeel ook nog eens winst boven pari veroorzaakt, is dit wat ik zou doen met 100 miljoen.

Er is geen uitweg. Men zanikt dat Trump de Amerikaanse overheidsschuld laat oplopen, maar stel u maar eens voor dat hij dat NIET zou doen. Dat de Treasury helemaal géén obligaties meer uitgeeft. Dan crasht de EUR onmiddellijk, omdat de rente op die treasuries meteen weer hoger zou gaan, en nog meer kapitaal uit EUR zou wegvluchten. Of dacht u dat het toeval was dat u géén Amerikaanse ETF’s meer kon kopen? Natuurlijk niet. Dit zijn de eerste kapitaalcontroles.

En er zullen er nog meer komen. Nu het EUR-schip aan het zinken is – hoe die pariteit met de USD nog steeds niet gebroken is, het is mij een raadsel – zul je zien dat er meer en meer restricties zullen komen op het aankopen van dollars. Dat kunnen ze niet helemaal platleggen natuurlijk – het is finaal nog steeds de wereldmunt – maar wel bemoeilijken. Zo’n beetje zoals uw bank u afraadt om fysiek goud te kopen. Dat kan nog steeds, maar men ziet het niet graag.

En dan is er de deflatie. Enorm probleem. Lagarde mag de 1000 miljard EUR van Franske Timmermans morgen bijdrukken, het zal niet en nooit genoeg zijn. De melk is te zuur geworden – leningen blijven falen. Niemand maakt nog écht goed winst. De fiscale druk en reglementen zijn enorm toegenomen, de marges kleiner, de onrust groter. En voor elke EUR die deel uitmaakt van zo’n falende lening, moeten er méér dan één EUR worden bijgedrukt.

Met andere woorden: elke re-inflatie, die precies dient om zo’n deflatie tegen te gaan, en die op zich nota bene al het gevolg is van de oorspronkelijke inflatie, leidt dus onvermijdelijk tot een nieuwe golf van deflatie op een later tijdstip. Of nog simpeler: de EUR gaat het putje in. Onvermijdelijk, en met mathematische zekerheid. Neem uw voorzorgen, en zeg nooit dat ik het u niet gezegd heb!

 
Meer analyses, leugens, twijfels, waar- en onwaarheden over het monetaire stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan vandaag nog bij ons aan. 

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

Of wilt u eerst eens een proefnummer lezen?

 
Ik ben als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en ben sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Ik zal u bijstaan in het maken van de juiste beleggingskeuzes. Iets wat momenteel niet zo gemakkelijk is. 

Onder mijn leiding is de oorspronkelijke opzet van MACRO Trends verschoven van een blaadje over goud- en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.   

De komende tijd wordt het grote geld niet verdiend door extra risico te nemen, maar juist door minder risico te nemen 

Dat klinkt interessant, maar het roept misschien wel vragen bij u op. Alle reden om eens een proefnummer te lezen. U kunt het vandaag gratis aanvragen. 

 

De Monetaire MatrixGratis Proefnummer
 
Wie zich vandaag inschrijft op de gratis nieuwsbrief van MACRO Trends, krijgt geheel kosteloos een proefnummer toegestuurd. Ik beloof u dat het u zal ontwaken. Dat klinkt misschien wat beladen, maar er is veel aan de hand momenteel. Het meeste is voor de massa niet zichtbaar. Ik gun u een kijkje achter de schermen.

Scherp uw geest!
 

 

Schrijf u onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends