Stop de massa-hysterie

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Stop de massa-hysterie

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Eén van de meest hardnekkige dogma’s van de hedendaagse medische ideologie is de overtuiging dat ziekte veroorzaakt wordt door externe ziekteverwekkers. De verspreiding van deze illusie hebben we te danken aan het werk van charlatans zoals Louis Pasteur, Jonas Salk en John Franklin Enders.

Neem nu Pasteur. Hij observeerde dat in de lichamen van mensen die stierven aan de gevolgen van een longontsteking telkens bepaalde bacteriën konden teruggevonden worden. Conclusie: die persoon stierf door die bacteriën. Wetenschappelijk bewijs? Nul komma nul. Correlatie, namelijk, is geen causaliteit. Het is niet omdat u iemand gehurkt bij een lijk met een mes in zijn handen ziet zitten, dat ie ook de dader is. Het kan evengoed degene zijn die het mes uit het slachtoffer trok om het daarna te verzorgen.

Men observeert hoest, koorts en moeilijk ademhalen, dat klopt. Maar de test om te zien of men “geïnfecteerd” is met het Corona-“virus” bestaat uit het nagaan of een bepaald deel van de genetica van dat “virus” aanwezig is. Tja. Wie zegt dat die twee causaal verbonden zijn? Andere verklaringen voor die correlaties zijn ook mogelijk. Wat nu als de oorzaak van de ziekte wordt gezien, kan net zo goed een deel van de heling zijn. Misschien hebben we het dus wel totaal verkeerd voor.

Bestudeer bijvoorbeeld eens de functie van wat men “exosomen” noemt. Dat zijn blaasjes die door onze cellen worden afgescheiden met als doel een boodschap over te brengen naar andere cellen. De postbodes van ons lichaam, zeg maar. Een RNA-streng (de brief) gaat in een mantel van proteïnes (de envelop) en wordt een eindje verder in een postbus gestopt (de receptor van een andere cel) en daar gekopieerd, gelezen en doorgestuurd. Nou, lijkt dat niet verdacht veel op de beschrijving van een virus?

Is het bijgevolg dan zo’n vergezochte hypothese te denken dat wanneer u een specifiek symptoom vertoont – bijvoorbeeld inflammatie van de luchtwegen – die cellen ook een zéér specifieke brief naar elkaar zullen sturen met instructies voor herstel? Ik zeg van niet. Het is dus goed mogelijk dat we bezig zijn dat we, net zoals met de bacteriën van Pasteur, verkeerde causaliteiten als “wetenschap” verkopen. Zou het de eerste keer zijn, overigens, dat de mens zichzelf de stuipen op het lijf jaagt door zijn eigen stupiditeit?

Ik moet de eerste viroloog nog vinden, namelijk, die mij de biologische functie van wat zij “virussen” noemen – en dus wellicht gewoon brave exosoompes zijn – kan uitleggen. De tv-virologen doen net alsof ze een expert zijn in een vakgebied waarin alle vragen al beantwoord zijn. Maar de virologie is zéér jong, nog veel jonger dan de micro-biologie, die zelf met moeite honderd jaar is. Het is alsof je een kleuter op tv zou laten komen, en oekazes laten verkondigen die urbi et orbi moeten worden opgevolgd. Absurd.

Er is echter één simpele observatie die de hele these rond virussen-als-ziekmakers kan onderuit halen, en dat is het feit dat het vooral oudere en verzwakte mensen zijn die het virus “oplopen” (er voor het gemak even van uitgaande dat virussen inderdaad van externe oorsprong zijn). Is het bijgevolg dan niet evident dat die personen sowieso al niet helemaal gezond waren? Zo ja, hoe is het dan überhaupt nog vol te houden dat virussen de originele ziekmakers zijn? En wat is dan de werkelijke oorzaak van ziekte?

Dat zou een interessant debat opleveren. Een debat dat we nu niet hebben. Kurieren am Symptom, en paniekzaaierij, dat wel. Maar rustige analyse? Ach, de politiek wil ook wat. Zo’n bange bevolking, dat is toch wel even kicken. En het dient ook allerlei handige doelen. Zo kan de crash, waarvan iedereen wist dat die sowieso moest komen, netjes toegeschreven worden aan een exogene oorzaak. Niet hun stupide beleid heeft onze economie kapot gemaakt, nee: het “virus”. Jammer toch, we waren nét bijna uit de crisis.

 
Meer analyses, leugens, twijfels, waar- en onwaarheden over het monetaire stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

Is uw interesse gewekt? Sluit u dan hier bij ons aan

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?

 
Ik ben als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en ben sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Ik zal u bijstaan in het maken van de juiste beleggingskeuzes. Iets wat momenteel niet zo gemakkelijk is. 

Onder mijn leiding is de oorspronkelijke opzet van MACRO Trends verschoven van een blaadje over goud- en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.   

De komende tijd wordt het grote geld niet verdiend door extra risico te nemen, maar juist door minder risico te nemen 

Dat klinkt interessant, maar het roept misschien wel vragen bij u op. Alle reden om eens een proefnummer te lezen. U kunt het vandaag gratis aanvragen. 

 

De Monetaire MatrixGratis Proefnummer
 
Wie zich vandaag inschrijft op de gratis nieuwsbrief van MACRO Trends, krijgt geheel kosteloos een proefnummer toegestuurd. Ik beloof u dat het u zal ontwaken. Dat klinkt misschien wat beladen, maar er is veel aan de hand momenteel. Het meeste is voor de massa niet zichtbaar. Ik gun u een kijkje achter de schermen.

Scherp uw geest!
 

 

Schrijf u onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends