Update: de Dow naar 50 000 punten?

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Update:
de Dow naar 50 000 punten?

 
 

 
Mijn voorlaatste edito - "Stop de massahysterie" werd door jullie ronduit negatief onthaald. Ik was er danig onder de indruk van: dit heb ik nog nooit meegemaakt. En toch: ik blijf erbij. Deze hysterie is vals, en bewust opgezet voor andere doeleinden.

Ik ga over die leugen hier nu echter niet verder schrijven. Ik ben die nog verder aan het onderzoeken, en zal daarover verslag doen in de volgende editie. Ik wil nu samen met u focussen op wat mij het meest realistische marktscenario lijkt.

Daarover het volgende: het zal u misschien verwonderen, maar ik denk dat de Dow nu naar 50 000 punten kan. Terwijl iedereen aan de buis gekluisterd zat - het leek wel 1969, met de fake maanlanding - is er namelijk héél wat gebeurd.

    

600_mt1.jpg

 
De Fed, ten eerste, heeft zo maar eventjes 700 miljard dollar in de markten gepompt, en de rente op 0% gezet. Geld is nu gratis. De ECB volgde, met een nog groter programma - 750 miljard - en een "whatever it takes"-mentaliteit. 

Maar het gaat verder. Zoals ik voorspelde aan mijn abonnees in een eerdere update - niet moeilijk: eens je het monetaire spel door hebt zijn politici ZO voorspelbaar - komt er naast de monetaire stimuli ook een hele golf aan staatssteun.

Spanje, bij monde van socialist Pedro Sanchez - ik kan die vent zien noch rieken - gaat zo maar eventjes 200 miljard aan Corona-maatregelen nemen. Frankrijk zelfs 300 miljard. Elk EU-land eigenlijk. Allemaal "hulp" aan bedrijven.

De VS gaat zelfs nog verder. Die voorzien een stimulus van zo maar eventjes 2000 miljard - 2 biljoen - dollar aan "hulp". BAM!!! En wat meer is: dit zal worden uitgedeeld, zo maar, aan iedere Amerikaan. Helicopter money, anyone?  

 

600_mt3.jpg

 
Ik zeg u: dit is het begin van het einde. We gaan nu de laatste fase in van een stervend monetair systeem. Vergelijk het met het heldere moment dat iedere stervende nog heeft voor hij afscheid neemt. Welnu: dit is dat moment.

Vandaag gebeurt namelijk exact hetzelfde als wat in 1929 gebeurde. Eerst had je een crash van rond de 25%, waarvan iedereen al dacht dat het DE crash was. Dan kwam de centrale bank ertussen, en huppakee, we waren weer vertrokken.

Mispoes. De koersen mogen dan wel stijgen, maar dat komt enkel door die valse stimulus, die niet komt uit spaargelden, maar uit leningen: uit geld dat nog verdiend moet worden in de toekomst dus. Men berooft ons dus letterlijk van die toekomst.

Dit keer zal het niet anders zijn. De drugsverslaafde heeft nu nog één supershot gekregen, en gaat nu in overdrive gaan. Iedereen zal plots terug geld hebben. Tot de hele illusie als een kaartenhuisje in elkaar zakt.

    

600_mt12.jpg

 
U heeft dus nog even tijd. In 1929 zaten er tussen de pre-crash van mei en de grote crash van 24 oktober nog een klein half jaar, maar toen was de macht van de Fed nog veel kleiner dan nu. De Dollar was toen nog geen wereldmunt!

Ik schat dus dat we die kloof tussen pre-crash en finale crash maal 2 of zelfs maal 4 mogen doen. Dat zou betekenen dat we nog één a twee jaar tijd hebben. In ieder geval dus nog tot na de herverkiezing van Trump.

Want daar kan u van op aan: eens deze crisis overgewaaid zal zijn (het aantal mensen die sterven aan longontsteking zakt tegen de zomer elk jaar) zal Trump hier sterker uitkomen. En hij krijgt méér dan wat hij wil! Zero percent interest rate!

Dat er nog een crash zou komen vóór 20 november, acht ik dus héél weinig waarschijnlijk. Wie denkt dat dit Corona-virus uitgevonden is tégen Trump, namelijk, die snapt er helemaal niks van. Trump is déél van het systeem.

    

600_mt14.jpg

 
Aan de honderden nieuwe abonnees gaf ik alvast de opdracht om editie nr. 126 te lezen (over de oorlog tegen Iran, en hoe Trump daar 100% het beleid van Israël mee uitvoert), en nr. 101 over hoe dit past in het bredere Plan-Yinon.

Niet dat het erg zou zijn mochten de Democrats winnen. Links en rechts: het is vals en sinds de 18e eeuw georganiseerd door ONDER in zijn strijd tegen BOVEN. In editie nr. 102 leg ik ALLE dimensies van het politieke spectrum uit.

Er zijn er namelijk vier, en geen twee. Links en rechts, dat bestaat niet eens in een vrije samenleving. Er bestaat enkel "onder", en "boven" en elke idioot weet dat. Wie gelooft in links en rechts zou in zo'n samenleving meteen uitgelachen worden.

Sinds de moderniteit, echter, doet men alsof de mens zélf zijn politieke structuren kan kiezen. Zie wat ervan komt: we staan voor de grootste crash in de geschiedenis van de mensheid. Groter dan de val van het West-Romeinse Rijk!      

600_mt15.jpg

Maar ik wijk af. De vraag was wat dit betekent voor onze MT-strategie. Moeten wij ze wijzigen? Ik zou zeggen: geenszins. Goud mag even een afwaardering laten zien hebben, maar raakt alweer net de 1700 dollar niet aan.

Dat is op zijn zachtst gezegd spectaculair te noemen. Een nieuwe uitbraak duurt nu nog wel even, maar de uptrend is zeker niet gebroken. Ik verwacht dat goud in 2020 schittert als nooit tevoren. + 20%? + 30%, misschien + 40%? 

Niet dat het van belang is, want ik herhaal en benadruk dat wij NIET in goud zitten met de bedoeling er geld aan te verdienen. Al die "stijgingen", namelijk, zijn in wezen dalingen in de waarde van de munt waarin goud uitgedrukt is.

Goud is een verzekering. Niet meer en niet minder dan dat. Een verzekering tegen het ineenstorten van het banksysteem. En dat dat een kwestie van tijd is, moge duidelijk zijn. Er is met deze valse crisis wat tijd gekocht, meer niet.  

    

600_mt16.jpg

 
Merk ook op dat de papierprijs van goud absoluut niet relevant is. Het is de prijs in de winkels die telt. Probeer vandaag de dag nog maar eens aan Krugers te geraken? Ik heb het jullie jaren voorspeld, en nu wordt het werkelijkheid. 

De futuresmarkt, namelijk, werkt met leverage. Met schuld dus. Als het onderpand voor die schuld (de waarde van de future zelf) onderuit gaat, dan moet men het collateraal aanzuiveren met pure cash.

En waar haalt men die denkt u? Tja, waar het zit natuurlijk. Men verkoopt een paar van die futures, vaak met verlies, om zijn schuld te kunnen aanzuiveren, met als logisch gevolg dat goud nog verder onderuit gaat. Het effect herhaalt zich & crasht.

Dit is NIET hoe het werkt in de echte economie. Daar kópen mensen net goud als er crisis is. U zou mijn mailbox eens moeten zien. Allemaal vragen over goud die ik al tientallen keren beantwoord heb. Nieuwe abonnees: edities nr. 120 en nr. 81.   

600_mt17.jpg

Het gevolg is een enorme kloof tussen de papieren prijs van goud en de ware prijs van goud. Of kent u nog veel andere producten waar mensen letterlijk in de rij voor staan, terwijl de officiële prijs ervan ... zakt? 

Kijk dus niet naar de papieren prijs van goud. Kijk naar de premies die u nu betaalt op een Kruger. 8% en 9% zijn geen uitzondering. En dit is slechts het begin. Ik zeg u: als de ECHTE crash komt, zal goud GEEN prijs meer hebben.

Waarom niet? Omdat prijs een verhouding is tussen vraag en aanbod. En wanneer er géén aanbod meer is (niemand wil verkopen, tegen geen enkele prijs) dan is er ook simpelweg geen markt meer. Tja. Wat kost goud dan? 

Op de beurs zul je echter wél zien dat de goudprijs inéén zakt. Door dat spelletje met die futures. Goud kan dan noteren aan 900 dollar. Terwijl je het in geen enkele winkel nog kan krijgen. Nogmaals: wat is de prijs er dan van? Oneindig?  

   

600_mt18.jpg

 
Wat je dus zult krijgen, onvermijdelijk, is een zwarte markt in valuta. Mensen die geld nodig hebben zullen één Kruger verkopen voor 5000 EUR in klinkende munt (dat is: in briefjes) en zo nog aan hun benodigdheden geraken.

Ik raad u echter AF om dat te doen. U kan zich nu al voorbereiden, en wel met ons Dossier Praktisch Preppen dat op de interne omgeving van de website staat, zodat het niet eens zo ver moet komen. In die tijden wil je niet op straat zijn!

De propaganda, namelijk, zal nog veel groter zijn dan nu. Zoals steeds wanneer politici het verknoeid hebben, zullen het "die smerige speculanten" zijn, dit keer in goud, die het hebben gedaan. Terwijl zij sléchts de gezond-makende bacteriën zijn. 

Net zoals speculanten wordt verweten de gezondheid van de markt te verstoren, net op die manier is de waarheid dat bacteriën niet eens de verloren gegane balans zouden KUNNEN herstellen, mocht die al niet zoek zijn.

    

600_mt19.jpg

 
Daarom is men ook keihard tegen cash. Zolang er cash is, kan de diefstal die men op het oog heeft niet gepleegd worden. Ik sluit dus zeker niet uit dat deze hele virus-mania om die reden in scène is gezet: cash is vies en vuil en vol bacteriën.

Betaal maar eens in de winkel met cash. Je kreeg de laatste jaren op sommige plekken sowieso al rare blikken, maar nu natuurlijk nog meer. Men vraagt mij vriendelijk of ik met de kaart wil betalen, "om hygiënische redenen".

Maar ik weiger. Ik zeg "Virussen maken ons niet ziek. Het enige waar je ziek van wordt zijn parasieten, en dat zijn onze politici." Dan zie je dat hun ogen lachen, want men weet, ergens op een onbewust niveau, dat er waarheid in zit.

Ik zeg dat de ogen van de kassierster lachen, want achter dat mondmasker zie je natuurlijk de glimlach niet meer. Dehumaniserend is het. Ik moet in lijn gaan staan, twee meter van een ander, die zogezegd een potentiële ziekmaker is.

 600_mt20.jpg

 
Geen mens kan dit zelf bedenken. Dit is een geniale meesterzet, van diabolische origine. Iedereen doodsbenauwd voor iets dat niet bestaat, en de gezond denkende mens gecast als levensgevaarlijke gek. Een bijna perfecte diabolische psychose.

Ik beveel u daarom nogmaals mijn lezing over de psyche aan, waarin ik uitleg wat psychose is, en wat de duivel is. Als ik zeg dat die bestaat, dan méén ik dat ook. Als ik spreek van een psychose, dan heb ik daar een definitie van. Bekijk ze hier. 

Wij zijn een beleggingsblad, maar wat mij betreft ook een club van ON-gelovigen. Alles wat de overheid zegt (bevolkt door politici die zélf van toeten noch blazen weten) moet u d'office maal min één doen.

Dat wil niet zeggen dat u dan wél de waarheid ontdekt heeft. Dan begint de zoektocht pas. Maar alles wat nu op het eerste zicht "gek" lijkt, moet het voordeel van de twijfel krijgen.  

 600_mt23.jpg

 
Terug naar de economie: ondertussen is men de euro naar de verdoemenis aan het printen, en blijft de pariteit met de dollar voorlopig alleen nog staande omdat men de dollar evenveel aan het inflateren is als al de rest. 

Mocht de Fed de rente niet op 0% hebben gezet, dan was die pariteit zeker nu al gebroken, en betaalden we nu 1,30 of zelfs 1,50 EUR voor een dollar. Dit zou onmiddellijk de Amerikaanse inflatie naar HIER geïmporteerd hebben. 

Dat is exact wat in Brazilië gebeurd is. Bestudeer het muntenpaar USD-BRL maar eens. In 2011 kreeg je nog 64 dollarcent voor een Braziliaanse Real. Nu nog met moeite 20 cent. Alle leningen in dollar zijn daar 3 keer duurder geworden!

Hier zal krak hetzelfde gebeuren, eens die pariteit breekt. En die moét breken, dat is gewoon een kwestie van tijd. Nu al vlucht heel wat kapitaal naar Amerikaanse Treasuries, niet voor het rendement natuurlijk, maar voor de "value above par". 

 600_mt24.jpg

Als zo'n Treasury u namelijk 1% oplevert, en de marktrente is gezakt naar 0%, dan ligt de reële (dat is: actuele) waarde van zo'n instrument natuurlijk een stuk boven de nominale (dat is: historische) waarde ervan.

Dat is eenvoudig te begrijpen. De markt geeft je 0%, en die obligatie nog steeds 1%. En dat instrument zal je 1% blijven geven, zelfs al wordt de rente negatief. Hoeveel is dat dus waard? 30% boven par? 50%? 100%? Zegt u het mij.

Als ik dus zeg dat ik geloof dat de Dow naar 50 000 punten kan gaan, dan is dat hoofdzakelijk omdat fund-managers op een gegeven moment hun winsten in obligaties gaan nemen, en elders zullen gaan.

En waar kunnen ze naartoe? Wat is nog liquide genoeg, als het niet de dollar zelf is? Er is maar één antwoord: naar de op één na meest liquide markt ter wereld: de Amerikaanse aandelenmarkt.

 600_mt25.jpg

 
Denkt u dat zij bang zijn om nu te kopen? Helemaal niet. De Dow is verdubbeld op 4 jaar tijd, en iedereen wist dat dit te snel ging. Nu er 33% van af is gegaan, is dit het ideale moment om het geld dat met obligaties werd verdiend, daarin te parkeren.

Ik denk dus met andere woorden dat we het ergste gezien hebben. Vergeet niet dat wat je op de beurs koopt paradoxaal genoeg helemaal géén aandelen zijn, maar VERWACHTINGEN over de toekomstige prestaties van aandelen. 

Je koopt met andere woorden verdisconteerd optimisme of pessimisme. Zodoende: zélfs al wordt de Corona-crisis nu nog erger: dat zit al allemaal in de prijs. Het is klassiek te negatief te zijn wanneer zich net de bodem heeft gevormd.

Kijk bijvoorbeeld eens naar de greed & fear index van CNN. Die staat nu op "extreme fear". Nu, meer dan ooit, geldt het adagium van Warren Buffet: "Be fearful when others are greedy and greedy when others are fearful."  

600_mt29.jpg

Betekent dit nu dat u een ETF op de Dow moet gaan kopen? Nee. Ten eerste: dat is niet meer mogelijk (de eerste vorm van kapitaalcontroles en niemand die erover spreekt!) en ten tweede: niemand weet hoe lang deze crack-up boom duurt.

Want dat is het. Een crack-up boom. Een spurt hoger, zoals een leeglopende ballon ook nog even hoger kan gaan, waarna die toch naar beneden valt. Alleen: zo'n ballon zweeft dan traag lager, maar tonnen en tonnen schuld crashen zéér snel!

U kan dus calls kopen op de SPY, bijvoorbeeld, en ik ben er vrij zeker van dat die in de komende maanden meer waard gaan worden. Maar het is allemaal spielerei aan de rand: houd u aan de investeringspiramide. Ik kan het niet genoeg zeggen!

40% in edelmetalen, 30% in cash, 20% in private equity en slechts 10% in publieke aandelen. Ons voornaamste steraandeel trouwens gezien? Houdt zéér goed stand. Het andere minder, maar zie dit als een koopkans! 

 600_mt30.jpg

Ik sluit af. Wat wij in de komende maanden zullen zien is een steeds verder groeiende psychose. Tegen de zomer zullen de schaapjes weer even in de wei mogen, maar het is goed mogelijk dat we tegen de winter terug op stal moeten.

Dit "virus" namelijk, zal verdwijnen, net zoals het aantal gewone verkoudheden en longontstekingen afneemt tegen de zomer. Ondertussen zal de elite even onder elkaar overleggen, en het virus-narratiefje in hun communicatie-modellen uittesten.

Wanneer de grote crash dan moet komen, komt dit "virus" natuurlijk terug, en dit keer véél dodelijker dan wat we nu zien. O ja! Brrrr! Dan zullen mensen BLIJ zijn dat ze opgesloten zitten, en BLIJ zijn dat het leger in de straten staat.

Dat er tot op vandaag geen énkele - maar dan werkelijk geen enkele - academische paper bestaat die méér doet dan het aantonen van een correlatie tussen Corona en longontsteking, mag de pret niet bederven. Wetenschap? Onzin!

 600_mt31.jpg

 
In de tussentijd kan ik u enkel aanraden nuchter te blijven, en uw hoofd niet op hol te laten brengen. Koop dollars, zoals ik u steeds aangeraden heb. En bekijk ook eens de mogelijkheid om uw bankrekening wat lichter te maken, richting PE.

Eén zo'n Private Equity-mogelijkheid zou ons wel eens ferm veel geld kunnen opleveren. Vorige week zaterdag hield ik een webinar met het management van BioAegis, die dé oplossing heeft om mensen te redden van een longontsteking: gelsoline.

Want zélfs al maken virussen ons niet ziek (u moet mij overigens niet geloven, het is wat IK geloof) dan nog sterven miljoenen mensen per jaar aan longontsteking. Daarvoor is in de laatste 50 jaar echter geen enkel nieuw medicament bedacht.

Gelsoline is wel een nieuw medicament. Op zaterdag 21 maart hield ik een webinar met het management, en daarna een Q&A om u tegen te zeggen. This company rocks! In de tussentijd denk ik dat we mogen ademhalen: de Big Crash is nog niet voor nu.
 

Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends.

 

Niet tevreden, geld terug

Ik mag u vandaag een mooie aanbieding doen, maar ik ga nog een stap verder…

U hebt 60 volle dagen de tijd om te beslissen of u abonnee wilt blijven. Toch niet helemaal uw ding? Stuur ons een email en uw abonnement wordt integraal terugbetaald.
    

600_button_abonneer_hier_pd.jpg
   

Brecht ArnaertIk wens u een PRACHTIGE dag!

Brecht Arnaert
MACRO Trends

 
PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief*.

PS2: Onze nieuwe crypto heeft na veertien volle maanden van observatie eindelijk het niveau bereikt waarop hij écht koopwaardig is. We denken dat die x100 kan gaan. 

PS3: Wie in www.bioaegistherapeutics.com wil investeren, die kan dat. Neem gewoon een abonnement op MACRO Trends en dan vertel ik u hoe u daaraan begint.

  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends