Symptomen van een kapotte markt

Nieuwsbrief Macrotrends

   

Symptomen van een kapotte markt 
         

 
Heeft u ook deze gekke toestanden op de oliemarkten gevolgd maandag?

De prijzen voor de meest nabije future gingen ruim negatief. De reële marktprijs is echter niet negatief, maar wel rond de 22 dollar per vat. In elk geval worden markten langs alle kanten gemanipuleerd.

Ook de rentevoeten worden zowel aan het korte als het lange eind gemanipuleerd.

De centrale banken zijn alles op hun balansen aan het nemen. Zelfs bedrijfsobligaties Investment Grade staan bijna terug op het niveau van voor de crisis.

Dat beleggers echt verblind zijn door technologie, blijkt uit onderstaande grafiek:

 600_mt49.jpg

 

Deze giganten zijn nu meer waard dan de volledige 30 DAX bedrijven!

Industrie brengt niks meer op, mijnheer! Weer een teken van een totaal kapotte markt.

Brecht bekijkt deze situatie vanuit zijn beleggingspiramide. Publieke aandelen maken maar een klein gedeelte van zijn portefeuille uit, omdat die gekke zoektocht naar rendement volgens hem in tranen zal eindigen.

Een belegger die zijn portefeuille structureert zoals de afgelopen tien jaar zal van een koude kermis terugkomen. Rekening houden met de risico’s en deze zoveel mogelijk vermijden om het kapitaal intact te houden is de boodschap.

Hoe je dat doet?

Door de beleggingspiramide van MACRO Trends rigoureus te volgen.

Brecht legt je er alles over uit in het laatste nummer.

Enkel voor abonnees uiteraard.

En dat dit geapprecieerd wordt door onze lezers, kan je wel afleiden uit onderstaande commentaar:

"Ik wil u bij deze complimenteren over uw manier van denken en het filosofische schrijven. Ik heb in de afgelopen 2 jaar meer geleerd van Youtube en zelfonderzoek dan de afgelopen 20 jaar op school. MACRO Trends is sinds kort hier een meer dan welkome aanvulling op. Ik hoop dat u nog vele jaren blijft verbonden aan MACRO Trends."

Schrijf vandaag in voor een abonnement op MACRO Trends, veruit uw beste investering voor de komende jaren en krijg er bovendien 3 maanden gratis abonnement bij.       

150_button_3_maanden_gratis_pd.jpg

 
Schrijf in op MACRO Trends, uw beste belegging dit jaar! Ontdek daarnaast onze beste goud- en zilvermijnaandelen. Bovendien krijgt u nu 3 maanden GRATIS. Ons cadeau aan u om u welkom te heten bij onze club van kritsche beleggers.
  

600_button_abonneer_hier_pd.jpg  

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends
 

PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritsche beleggers*. 

PSS: Wil u Brecht Arnaert live aan het werk zien, bekijk dan beslist deze video. In 19 minuten legt hij uit hoe hij nadenkt over investeren:

Link: https://youtu.be/neHQ5Vn0DDE

  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends