De nieuwe censuur

Nieuwsbrief Macrotrends

 

De nieuwe censuur

     

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Op 16 juli 2019 verkreeg Facebook een patent op iets wat “shadowbanning” heet. Dit is een algoritmische techniek die ervoor zorgt dat wanneer u iets post dat Facebook niet bevalt, dit niet door anderen gezien wordt, en dit zonder dat u daar weet van hebt.

U mag uw mening dus zoveel spuien als u wil – mijn mening, bijvoorbeeld, is dat het bestaan van virussen niet eens bewezen is – maar het punt is dat die mening niét evenveel verspreid zal worden als de opinie dat vaccinatie verplicht zou moeten worden, om maar iets te noemen. FB doet zich dus graag voor als een neutraal platform dat mensen louter met elkaar in contact brengt, maar dat is niet zo: “The Zuck” heeft een agenda, en dat zal u (niet) geweten hebben.

Facebook is trouwens niet de enige die hypocriet is over de eigen agenda. In een recent interview voor CNN gaf Susan Wojcicki, diensthoofd bij YouTube, toe dat het platform actief alle meningen verwijdert die in strijd zijn met de opinies van de WHO. Dat mag in uw ogen “nog maar normaal” lijken, maar niet als u weet dat diezelfde WHO zwaar gesponsord wordt door de Bill & Melinda Gates Foundation, die zware private belangen heeft in de vaccinatie-industrie.

Als ik dus zeg dat men hypocriet is over de eigen agenda, dan bedoel ik niet dat die platformen niet het recht zouden hebben om meningen te verwijderen waar zij niet akkoord mee zijn. Tenslotte zijn het private bedrijven, en wie met hun beleid niet akkoord is, tja, die gebruikt hun diensten dan maar beter niet. Al die klagers over YouTube: begin uw eigen videoplatform. Ooit was IBM de grootste. Nu is het Apple. Dingen veranderen. Niets is in steen gebeiteld.

Neen. Het probleem zit elders, en wel in het feit dat men doet alsof de opinies die men verwijdert in strijd zijn met één of andere publieke “consensus”. Dat klopt niet. Over vaccins bijvoorbeeld, is er helemaal géén consensus, zélfs niet in de wetenschap. Er is véél debat, maar dat laat men via de eigen kanalen liever niet aan bod komen. Om evidente redenen. Het probleem is dus niet censuur, maar propaganda: de werkelijkheid eenzijdig voorstellen.

Mocht het hen écht te doen zijn om het informeren van mensen, dan zou men de leugen náást de waarheid zetten, en mensen laten leren van het contrast. Sterker nog: men zou mensen aanleren hoe ze kritisch kunnen denken. Met hun technologie kan dat niet heel erg moeilijk zijn. Mochten de FAANG zich samen inspannen om aan de hele wereld de honderd grootste denkfouten aan te leren, dan is dat een feit.

Maar dat wil men niet. Men wil domme schapen, die geloven in het systeem. Massa-mensen, die niet meer zelf nadenken, en zichzelf enkel nog definiëren in termen van producent (“ik werk voor bedrijf X”) of consument (“ik ben gaan shoppen”). Eén keer in de vier jaar stemmen voor wie u legaal mag bestelen, en ondertussen uw lijf laten volspuiten met gif, zodat Big Farma er ook nog eens aan verdient. En ze leefden nog lang en gelukkig. Of nee, zelfs dat niet.

Uw systeemongelovige,
  

Brecht Arnaert 

 
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends.

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?

 
Ik ben als monetair expert verbonden aan de Universidad Rey Juan Carlos te Madrid, en ben sinds november 2013 de hoofdredacteur van MACRO Trends. Ik zal u bijstaan in het maken van de juiste beleggingskeuzes. Iets wat momenteel niet zo gemakkelijk is. 

Onder mijn leiding is de oorspronkelijke opzet van MACRO Trends verschoven van een blaadje over goud- en goudmijnaandelen, naar een gedegen blad over de gevaren van het monetaire systeem en hoe u zich daarop kunt voorbereiden.   

De komende tijd wordt het grote geld niet verdiend door extra risico te nemen, maar juist door minder risico te nemen 

Dat klinkt interessant, maar het roept misschien wel vragen bij u op. Alle reden om eens een proefnummer te lezen. U kunt het vandaag gratis aanvragen. 

 

De Monetaire MatrixGratis Proefnummer
 
Wie zich vandaag inschrijft op de gratis nieuwsbrief van MACRO Trends, krijgt geheel kosteloos een proefnummer toegestuurd. Ik beloof u dat het u zal ontwaken. Dat klinkt misschien wat beladen, maar er is veel aan de hand momenteel. Het meeste is voor de massa niet zichtbaar. Ik gun u een kijkje achter de schermen.

Scherp uw geest!
 

 

Schrijf u onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends