De kroon op het werk

Nieuwsbrief Macrotrends

  

De kroon op het werk

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgStel u eens voor dat er geen Corona-virus ware geweest. Dat dit een saai jaar ware geweest met de gebruikelijke onzin over het klimaat, doordeweeks terrorisme en de ondertussen klassiek geworden politieke schandalen in de pers. Mijn vraag aan u: wat zou dan het belangrijkste thema van het jaar geweest zijn?

Ik zal u mijn antwoord alvast geven: de financiële crisis. Die was (en is) namelijk uitzichtloos. Sinds 2008 hebben centrale bankiers massaal veel liquiditeiten in de markten gepompt, dit vanuit de theorie dat voor elke geïnjecteerde euro méér dan één euro aan opbrengsten zouden zijn. Dit via "terugverdien-effecten" en "multiplicators" allerhande. Keynesiaanse bullshit natuurlijk, maar dat is hoe ze het ons verkochten.

Het resultaat is dat we twaalf jaar later globaal dieper in de schulden zitten dan ooit, de belastingen niet meer hoger kunnen, en de rentes niet meer lager. Er is met andere woorden geen "beleidsruimte" meer – lees: geen ruimte meer om het nog erger te verknoeien. De situatie is zelfs zo absurd dat banken geen goeie spaarders meer willen: voor elke euro die zij als spaartegoed voor u moeten aanhouden, en waarop ze u 0 cent betalen, moeten zij zelf 4 cent aan de ECB betalen.

Hoe lang is zoiets vol te houden, denkt u? Men kan absurd hoge fees beginnen vragen voor gelijk welke transactie, "service packs" en meer van dat soort onzin, maar ook die marges zijn eindig. Finaal moet de centrale bank dus bijspringen, maar gezien het officiële discours is dat de economische crisis van 2008 voorbij is, kan men dat niet zonder gegronde reden doen. Of dacht u dat Lagarde zonder Corona-crisis zomaar eventjes 5% van het hele Europees BNP had kunnen bijdrukken?

Ik zeg u, en u bent absoluut niet verplicht om mij te geloven, dat deze "crisis" één grote misleiding is. Sterven er mensen aan longontsteking? Natuurlijk. Dat is al altijd zo geweest, en dat zal ook altijd zo blijven. Maar is de mortaliteit van die aard dat we van een pandemie kunnen spreken? Hoegenaamd niet. 0,005% van de wereldbevolking test positief op een "test" die voor geen meter deugt, vervolgens sterft 0,2% van die 0,005% positieven (niet: "besmetten"), en finaal blijkt dat 80% van die 0,2% ouder is dan 80.

Dat zijn de feiten, en al de rest is pure propaganda in functie van een monetair beleid dat zonder excuus om die 1350 000 000 000 EUR te mogen bijdrukken al lang op zijn gat had gelegen. Voor de eigenaars van het monetair systeem is het namelijk héél simpel: ofwel liegen we, ofwel krijgen we bankruns. Dit hele virus-discours is één grote afleiding van het echte probleem: de financiële crash die voor de deur staat.

Gelukkig heeft de elite ook al een "oplossing": hun natte droom, die ze 247 jaar geleden al hebben uitgedokterd (in 1773 om precies te zijn), en nu als "logisch" sluitstuk op deze crisis zal worden gepresenteerd. Het probleem is teveel schulden? Ach, die schelden we u wel kwijt, maar dan wel in ruil voor al uw bezittingen. Waarvan gaat u dan leven? Ach, geen probleem. U krijgt een "Universeel Basis Inkomen", dat u toelaat "menswaardig" te leven. Resultaat? De VRIJWILLIGE slavernij van de gehele mensheid.

Want vergis u niet, in het begin zal men euforisch zijn: geen schulden meer, en geld om te consumeren. Maar al gauw zal aan die UBI-credits een sociaal puntensysteem worden gekoppeld, zoals in China. Kritiek op de ideologie? Puntje minder. Contact gehad met een dissident? Puntje minder. Dit jaar niet geïnjecteerd met gif? Punten gehalveerd. U moet mij niet geloven, maar dat is wat er aan zit te komen, en onze eigen politici hebben het niet eens door. Kan ook niet anders: zij zijn ook maar slaven van de Mammon.

Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends