De dingen des levens

Nieuwsbrief Macrotrends

  

De Dingen des Levens

     

 
200_mt_ferre.jpgEen man van middelbare leeftijd wordt wakker op een doorsnee dag in 2050. Hij strompelt uit bed richting de douche, geniet gedurende één minuut van het warme water op zijn huid, waarop de centraal-geregelde boiler de temperatuur onmiddelijk doet zakken. De eco-normen van zijn appartementsgebouw. Naast hem, onder hem en boven hem wonen er 500 mensen. Hij kent er niemand.

Hij springt zijn zelfrijdende auto in. Onder zijn kennissen durft hij aan niemand kwijt hoe hard hij de ervaring van het rijden mist. Het geluid van de motor. Zijn hand op de versnellingspook. In controle zijn. Leven. Slechts nostalgie nu.

Op het werk wordt men even onderbroken voor de maandelijkse sensibilisatie-training. Jij, Europeaan. Een monster! Vijftig minuten, en daarna lunch. In de cafetaria wordt zijn bankkaart niet aanvaard. Hij checkt zo snel mogelijk zijn "sociaal profiel" via de bank-app. Tijdelijk geblokkeerd voor twee weken, wegens "haatvolle berichten op sociale media". Hij haalt wat cash boven maar de vele afkeurende gezichten die hem plots beginnen aan te kijken doen hem eraan herinneren dat cash hier al jaren niet meer wordt aanvaard.

Het is vrijdagavond. Even denkt hij zich wat te kunnen ontspannen in een lokale kroeg, maar sinds hij een vaccinatie weigerde, laten ze hem daar niet meer binnen. Hij laat zich naar huis rijden door de straten van de stad. Glas en beton omringen hem, tot hij thuiskomt voor het avondmaal. Geen vlees. Geen vis. Jammer genoeg zat hij midden deze maand reeds aan zijn toegelaten consumptiehoeveelheid. Het wordt een allegaartje van gedroogde krekels en geroosterde wormen. Gezond, duurzaam, goedkoop. Een culinaire revolutie!

Hij kijkt rond zich. Niemand. Vele jaren terug werd zijn vrouw er plots van overtuigd dat hun vijfjarige meid eigenlijk een jongen was, diep vanbinnen. De pillenkuur heeft hij een aantal maanden gedoogd. Toen ze echter ook voor een geslachtsoperatie begon te pleiten, protesteerde hij. Dit leidde tot een juridische strijd van anderhalf jaar, met voor hem grote verliezen tot gevolg. Het geld? Bijzaak. Nooit meer zijn dochter mogen zien? Hij blijft staren naar haar foto…

Tijd voor ontspanning. Hij neemt een blad bij de hand dat iedere week in beperkte oplage wordt rongebracht door het groepje figuren achter het project. Professoren die hun job moesten afstaan, dokters die hun titel moesten afstaan, ondernemers die hun kapitaal moesten afstaan. Hij probeert zich te focussen, maar zijn hoofd begint te gloeien en de woorden smelten samen tot een onleesbare brij. Veel te moe. TV dan maar. Op de kwaliteitszender van de staat wordt een hevig debat gevoerd. Onderwerp: de normalisatie van pedofilie.

Even staart hij geshockeerd naar het scherm. Drie meter lang, zijn meest kostbare bezit. Dan verschijnt er een berustende glimlach op zijn lippen. Hij trekt zijn pyjama aan, zet zijn wekker, en kruipt onder de lakens.

"Ah, nee. Zover zal het nooit komen. Dat niet. Dat nooit. Toch?". 

Ferre Clabau

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends