Het belang van Frank Zappa

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Het belang van
Frank Zappa

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgZappa zei het nog het best: "Politics is the entertainment division of the industry". Officieel leven we dan wel in een democratie, een Europese dan nog wel, maar als puntje bij paaltje komt is dat maar een rookscherm: nadat eerder al Monti president mocht worden van Italië zonder zelfs nog maar verkozen te zijn, valt nu de eer te beurt aan Draghi.

Die man zou linea recta in de gevangenis moeten worden gestopt. Hij is dan wel geen veroordeelde crimineel, zoals Christine Lagarde dat wél is, maar hij is verantwoordelijk voor het meest desastreuze monetaire beleid sinds de Weimar-hyperinflatie van 1923. Onder zijn bewind werd het laatste restje conservatisme van de Bundesbank volledig overboord gegooid, met als concreet gevolg dat we nu met negatieve rente zitten, en een economie die op apegapen ligt.

De reden dat dit niet opvalt is omdat er 'toevallig' een 'epidemie' uitgebroken is die zo dodelijk is dat de hele economie moet worden platgelegd. Of dat is toch het officiële discours. Want die economie is heus niet naar de vaantjes gegaan door het virus. En ook niet door de draconische overheidsmaatregelen trouwens. Al voor er nog maar sprake was van virus of vaccin, zat de economie al in zéér zwaar weer.

Laat ons niet vergeten dat de reporente – dat is de rente die banken elkaar aanrekenen – tot net voor het uitbreken van deze onzin al in zéér zwaar weer zat: in één dag moest de Federal Reserve evenveel in die interbancaire markt injecteren als tijdens heel de crisis van 2008. Dat wil al wat zeggen. In september 2019 was het voor elke monetaire econoom met ietwat kilometers op de teller, glashelder dat we richting een nieuwe financiële crisis gingen.

Enter Corona. Plots is het overduidelijke financiële gevaar niet meer van tel. Enkel nog het minuscule gevaar voor de volksgezondheid komt op tv, maar wordt door de media tot enorme proporties opgeblazen. Politiek en centrale bankiers vallen elkaar over de voeten met steunpakketten en monetaire injecties. Wat in september 2019 voor geen meter nog verantwoord kon worden – de banken nog eens redden – lukt nu wonderwel.

Lagarde drukt 750 miljard bij, ruim 15% van het Europese BNP, en geen haan die ernaar kraait. "De IC’s dreigen vol te geraken". Lagarde drukt 600 miljard bij bovenop die 750 miljard, en niemand die opkijkt. "Flatten the curve". Lagarde drukt nog eens 500 miljard bij, en geen journalist die er aandacht aan besteedt. "Er zullen niet genoeg vaccins zijn". Binnen 100 jaar zullen historici nog steeds ons mediatijdperk bestuderen als het meest corrupte ooit.

Maar de waarheid zal naar boven komen, als een lijk dat jarenlang op de bodem van een meer vastgebonden was, maar nu door verrotting naar het oppervlak is gestegen. Al dat vers gedrukte geld dient namelijk louter en alleen om de non-performing loans op de balansen van de banken te kunnen compenseren, zodat ze niet failliet gaan. Maar het excuus dat je nodig had om dat te kunnen doen – het platleggen van een hele economie – zal precies nog meer NPL’s veroorzaken.

Zappa sta ons bij.

Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends