Krijgen we wel een crash?

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Krijgen we wel een crash?

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgPer 1 juni laatstleden is MACRO Trends tien jaar oud geworden, en bij zulke gelegenheid is het nooit slecht om eens te zien of de originele premissen nog geldig zijn. Waren we 10 jaar geleden misschien te pessimistisch toen we een crash van het systeem voorspelden? Of net realistisch? Of de derde optie... te optimistisch?

Want het zou natuurlijk fantastisch zijn: het systeem, dat al jaren kreunt onder zijn eigen contradicties, stort als een brandende zeppelin neer. In mijn verbeelding zie ik het ECB-gebouw in de fik staan omdat mensen eindelijk beseffen dat we helemaal geen centrale banken nodig hebben. Met de BIS net hetzelfde: barbecueën onder een brandende toren van Basel, en gedaan met het aanlengen van de melk op wereldniveau. IMF, Wereldbank, zelfs het ESF (de monetaire oorlogvoerende arm van de Treasury): allemaal de fik in.

Helaas, pindakaas. Het collectief bewustzijn is bij lange na niet zo groot. Nog steeds gaan mensen stemmen, alsof dat ook maar iets veranderen kan. Nog steeds gelooft men de viruspropaganda op tv, alsof er ook maar iets van waar is. En nog steeds prikken zich miljoenen mensen vergif in de arm, als zou het hen en hun geliefden beschermen. Nog steeds begrijpen ze niet dat de titerwaarden eigenlijk de beschadigingswaarden van hun bloed zijn, en dat globulines helemaal geen "anti"-stoffen zijn, maar stoffen pro herstel.

En dus vliegt de Von Hindenburg netjes op kruissnelheid richting totale slavernij: tracken & tracen, Central Bank Digital Currencies (CBDC), en dat alles in een China-style puntensysteem waarbij de overheid gaat bepalen wie braaf is en zijn credits mag houden, dan wel stout (lees: kritisch) is en minder financiële mogelijkheden verdient. Het lijkt wel een slechte film, maar "allocated spending" (centrale sturing) van die credits is nu al mogelijk.

Moet ik mij dus bezinnen over de strategie die we bij MT aanhouden? Keihard inzetten op goud en wachten op de crash? Of zal het spel nog veel subtieler worden gespeeld en komt er helemaal geen crash? Dat kan ook. Het zou maar eens goed kunnen dat de massa zo verdwaasd geraakt dat ze theoretische onzin zoals MMT (Modern Monetary Theory) begint te geloven. Oh wat zou ik die Stephanie Kelton graag eens... de grond inboren. En toch wordt haar onsamenhangend gezwets op zowat elk mediatiek kanaal verspreid.

Kortom: laat de romantiek maar varen. Wie inzit met het débacle rond Evergrande heeft het nog steeds niet begrepen. Daar zal geen crash van komen, want een crash dient de eigenaars van dit monetair systeem niet. "They will paper it over", zoals men zegt in het Engels: men zal gewoon bijdrukken wat er nodig is om ook dit schandaal onder de mat te kunnen vegen, en klaar is kees. Dat dit inflatie veroorzaakt die de middenklasse verder kapot maakt, zal hen een worst wezen - let Rome burn!

Zodoende is de vraag: wat zijn we met ons goud indien de goegemeente verdwaasd de propaganda blijft geloven? Hoeveel mensen zouden, in het geval het hen financieel écht te machtig wordt, niet gretig ingaan op een deal waarbij hun schuld wordt kwijtgescholden, in ruil voor het akkoord dat men voortaan niets meer bezit, maar wel onderhouden wordt door een "Universal Basic Income", uitbetaald via credits op je UBI-account bij de Centrale Bank? Klaus Schwab krijgt meteen een erectie - geen prettig zicht.

Ik zeg u: heel veel mensen. Ze zullen denken dat ze vrij zijn, terwijl ze voor de volle 100% slaaf zullen zijn van een systeem dat unilateraal de prijs van die credits gaat bepalen. En het is niet dat het niet voorspeld werd. Lees er Revelation 13:16 maar eens op na: "And he causeth all, both small and great, rich and poor, free and bond, to receive a mark in their right hand, or in their foreheads: and that no man might buy or sell, save he that had the mark, or the name of the beast, or the number of his name."

Wappietaal? Patent 060606 van Microsoft. En al wie dat niet gelezen heeft, zwijgt beter.

Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends