Filosofisch geleuter

Nieuwsbrief Macrotrends

  

"Filosofisch geleuter"

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgOnlangs werd ik uitgenodigd om een etentje bij te wonen met een aantal belangrijke investeerders. Als niet-gevaccineerde die al lang niet meer naar het nieuws kijkt (het is toch allemaal propaganda) had ik er geen erg in dat zoiets tegenwoordig niet meer van een leien dakje loopt: ik had een COVID-pas nodig.

Nu kunt u zeggen: nou, maak daar toch geen probleem van. Haal je prik en klaar daarmee. Dat is de op één na meest voorkomende reactie. De meest voorkomende is er echter één van ergernis: mij niet willen laten vaccineren zou een gebrek aan inlevingsvermogen betekenen. Ik zou niet sociaal zijn met de vele mensen die - hou u vast, want dit gelooft u niet - gevaccineerd zijn.

Wacht eens even... Waarom zou een niet-gevaccineerde ook maar enig gevaar kunnen betekenen voor een gevaccineerde? Die waren toch beschermd? Het is dus kiezen of delen: ofwel geloof je in de bescherming die het vaccin je biedt, maar dan is er geen grond om mensen op basis daarvan uit te sluiten. Ofwel geloof je niet in de bescherming die het vaccin je biedt, maar dan is uitsluiting even zinloos.

Welk punt wil ik nu echter maken? Dat ik een robbertje redeneren kan? Helemaal niet. Dat kunnen de meeste mensen die geen televisie kijken. Dat de mensen die mij asociaal noemen hun mening niet kunnen staven misschien? Ook dat niet. Dat kunnen de meesten niet. Ze horen iets, vinden dat ze kritisch zijn (terwijl ze de grootste logische fouten maken), en reproduceren het, als kakelende kippen.

Is mijn punt dan misschien dat de overheid idiote maatregelen neemt voor een niet-bestaande pandemie? Ook dat niet. De politiek zit nu eenmaal vol met over het paard getilde nitwits. Mijn punt is dat mensen zo geprogrammeerd zijn door de televisie (de politici incluis) dat ze geloven in gapende contradicties, en die zelfs niet meer willen weren uit hun denken. Ze zijn er verslaafd aan.

Wijs je hen daarop, dan worden ze kregelig, en krijg je de gekste dingen te horen. Bijvoorbeeld dat rechtvaardigheid een sociale categorie is, en dat indien je niet bij de gevaccineerde groep wil horen, je ook geen recht hebt om van dat sociaal recht te genieten. Slaat als een tang op een varken natuurlijk, want je wordt in de eerste plaats al niet tot de sociale ruimte toegelaten, maar goed, het is hoe zij denken.

Maak je de fout te herhalen dat zij volgens hun eigen theorie beschermd zijn van de niet-gevaccineerden, en dat dit dus zeker geen grond kan zijn voor uitsluiting, dan krijg je ronduit grove reacties. Dat zou "filosofisch geleuter" zijn. Een pure projectie natuurlijk, want het geleuter komt precies van hen die hun contradicties proberen goed te praten. Maar men beseft het niet. Men is betoverd.

Met andere woorden: het probleem is al lang niet meer wetenschappelijk of zelfs nog maar medisch. Het is op en top psychologisch: na maanden van propaganda is hun mens-zijn uitgeschakeld. Zij zijn gereduceerd tot massa. Ze volgen gewoon wat het Grote Telescherm zegt. Logica is niet meer van tel, argumenten ook niet: het enige wat telt, is dat iedereen hetzelfde denkt. Wie dat niet doet, is de vijand.

Onlangs verzette u uw klok naar het winteruur?

Nou, verzet ook best maar uw kalender. Naar het jaar 1939.

Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends