Wie gelooft die mensen nog?

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Wie gelooft die mensen nog?

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgDe overheid heeft een zware taak tegenwoordig: ze moet de niet-gevaccineerden overtuigen dat de vaccins werken, en tegelijk ook de gevaccineerden overtuigen dat ze niét werken - waarom zou er anders een derde shot nodig zijn? Jaja, ik stel het simplistisch voor, en het is allemaal veel complexer, en dit en dat.

Neen. Het is niet complexer. Het is verrassend eenvoudig: de vaccinatie-theorie is compleet fout (van begin tot einde), het concept "virus" verwijst naar niets in de realiteit, en de infectietheorie werd nog nooit bewezen. Voilà. Wou u zich al enige tijd uitschrijven op deze nieuwsbrief, dan heb ik u meteen drie excellente redenen gegeven. Laat de boze mailtjes maar komen.

Ik ga in ieder geval niet zwijgen. Ons medisch paradigma stamt uit de meest destructieve eeuw die de wetenschappen ooit hebben gezien: de 19de. Het positivisme vierde toen hoogtij: je beweerde iets, en je zocht er dan bewijzen voor. Klinkt leuk, maar het is eigenlijk een 'recipe for disaster', omdat je dan enkel data selecteert die jou goed uitkomt - de zogenaamde "confirmation bias".

We hadden een hele Wereldoorlog nodig om ons van die illusie te bevrijden. Het onbegrensde geloof in de Rede, ontstaan in de Verlichting (ik noem dat steevast de Verblinding), leidde tot Duitsers die messen staken in de buiken van Fransen, en vice versa - "Dieu le veut" en "Gott mit uns". Totaal verblind door een op hol geslagen rationeel apparaat, maakten de Europeanen elkaar af.

Het gevolg was een totale destructie. Niet enkel van de fysieke infrastructuur van Europa, maar ook van de intellectuele infrastructuur. Filosofen gingen op zoek naar welke van de moderne vooronderstellingen hadden kunnen leiden tot de gruwel. Ze haalden de onderste steen boven en gingen diep twijfelen over de zogenaamde "verworvenheden" van de moderniteit.

Het resultaat was een periode van deconstructie, waarin men vooral gericht was op het afbreken van heilige theoretische huisjes (zoals het positivisme), en omdat ze dat deden zonder een alternatief te presenteren, werd deze periode het post-modernisme genoemd. Vrij inspiratieloos, inderdaad, maar wie aan het bekomen is van een zware intellectuele kater (de Verlichting) is niet heel erg veeleisend.

Aan die periode komt nu een eind. Mensen beginnen inzien dat de moderniteit niet werkt, omdat ze gebaseerd is op de idee dat de mens het rationele dier is. Dat is de mens niet. De mens is het symbolische dier: wij kunnen simpelweg niet leven zonder betekenis. En dus bijt de slang in haar eigen staart: je mag nog tien keer het discours over vaccins veranderen, maar wie gelooft het nog?

Ik zeg u: steeds minder mensen. En zeker nu bekend werd dat de FDA in de VS gevraagd heeft om de "safety data" van het Pfizer-trial geheim te houden tot het jaar 2076. Wie niets te verbergen heeft, die vraagt zoiets niet. En ondertussen? Ondertussen zijn in Europa bijna 30.000 doden toewijsbaar aan het vaccin, en vallen er bij meer dan 2 miljoen mensen ernstige bijwerkingen te constateren.

"Maar het virus laten razen ware nog veel erger geweest". Ik schud het hoofd.....

Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends