Waarom de Amerikanen niet onze vrienden zijn

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Waarom de Amerikanen niet onze vrienden zijn

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgHeel mijn jeugd zag ik in mijn jongenskamer dezelfde poster, net voor het slapengaan: een Panavia Tornado F14, een gevechtsvliegtuig van Europese makelij. Maar dat wist ik toen nog niet. Ik dacht dat het van Amerikaanse origine was, want net zoals zovele andere jongens in de tachtiger jaren, was ik helemaal in de ban van Top Gun, een film met Tom Cruise die uitkwam toen ik vijf jaar oud was.

Om u maar te zeggen: toen bestond er geen enkele scepcis over wie “the good guys” en wie “the bad guys” waren. Sadam was slecht, en Bush was goed. Films zoals “Rambo” en “Platoon” droegen bij aan het imago van de VS als politieman van de wereld. Ik vond dat de VS het meest morele land op de planeet was, en ik geloofde ook dat enkel een republiek, gesticht op modernistische, rationele principes, de weg vooruit was. Van zodra ik enig politiek besef had, las ik Madison, Jefferson, en de Federalist Papers.

 600_mt111.jpg

  
Het was eigenlijk pas door het boek “De Mythe van de goede oorlog” te lezen van Jacques R. Pauwels dat ik de VS in een compleet ander daglicht begon te zien. Op een heel grondige manier deconstrueerde hij het volledige discours dat “Den Amerikaan” ons van “Den Duits” was komen redden. Hij legde bloot hoe Hitler zonder een additief voor de benzine van zijn tanks, nooit richting de Sovjetunie had kunnen oprukken, en hoe dat additief willens en wetens van Texaco kwam, de Amerikaanse oliegigant.

Als ik er goed over nadenk, dan was dat eigenlijk het prille begin van mijn ontwaken. Ik kon maar niet geloven dat men een vijand zou helpen, en ik ging dieper graven. Ik kwam het werk van Anthony Sutton tegen, daarna dat van Eustace Mullins, en daarna las ik Juri Lyna, Robin de Ruiter, en vele anderen, tot het hele plaatje mij duidelijk werd: er is een plan, bedacht in 1773, om in 1776 een land te stichten dat helemaal gecontroleerd zou worden door een hogere macht. Een steunpunt, waarop je dan een hefboom legt.

Dat land is de VS, en die hefboom is de dollar. Ondanks de mythologie van diens stichting is de VS dus niét “the land of the brave and the home of the free”. Het is van meet af aan geconcipieerd als een “Empire State”, die als enige functie heeft om dat plan voor wereldoverheersing ten uitvoer te brengen. Het is een hefboom in handen van de City of London, die géén City is, maar een staat, en niet “of London” is, maar een privaat bedrijf. Dit alles is met andere woorden een diabolisch meesterwerk van deceptie.

Denkt u dat ik gek ben? Definieer gek. Eens u het namelijk doorziet, kan je er niet meer naast kijken. Ook niet naast de technieken die gebruikt worden om het plan op fictie te doen lijken. Films zoals de Austin Powers-reeks, waarin een kale machtspotentaat – Schwab, anyone? – op een idiote manier wereldheerschappij nastreeft, moeten ons ervan overtuigen dat het maar om te lachen is. Maar het is bloedige ernst: via predictive programming wordt u neurologisch klaar gestoomd om het absurde als normaal te zien.

Gelooft u bijvoorbeeld nog steeds dat een colablikje door een stalen muur heen kan? Jarenlang zijn er overal beelden vertoond van vliegtuigen die in de Twin Towers vliegen, en als het dan “echt” gebeurt (spoiler alert: het is nooit gebeurd: de torens werden naar beneden gehaald door nucleaire evaporatie – check het werk van Dimitri Khalezov) dan tuint u er met uw ogen open in. Hetzelfde met het geloof in “virussen”: het product van jarenlange predictive programming, van “Outbreak” (1995) tot “Contagion” (2011).

 600_mt112.jpg

  
Met andere woorden: we leven onder een regime van niets ontziende psychlogische manipulatie, in een poging om ons te programmeren, waarbij verwarring een essentiële tool is. Dus als u na deze massale psychologische oorlogsvoering nog enigszins helder kunt denken, dan bent u voor mij een held. Dan gaat u nooit kraken, zelfs al laat men hele Biederman Chart of Coercion op u los. Dan bezit u het “rebel gene”, net zoals ik. En dan is MACRO Trends een blad voor u: no nonsense financiële analyse, vanuit een wakkere blik.

Bent u dus bereid om uw hele wereldbeeld te herzien – en dus onvermijdelijk ook uw Zelf-beeld – dan bent u bij ons aan het juiste adres, en dan lijkt het mij een goed idee dat u zich abonneert op onze nieuwsbrief. Vindt u dit in tegendeel allemaal maar onzin, dan laat ik u liever in uw eigen Truman Show (1998). Om het met Khalil Gibran te zeggen: een slaaf mag je nooit wakker maken – hij zou wel eens kunnen dromen van de vrijheid.

En voorts blijf ik herhalen: Pecunia Centralis Delendam Est.

  

Beste groeten,
Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends