Waarom ik géén "complottheoreticus" ben

Nieuwsbrief Macrotrends

  

Waarom ik géén "complottheoreticus" ben

     

 
200_brecht_arnaert_foto2.jpgOp 22 november 1963 werd John Fitzgerald Kennedy, de jongst verkozen president die de VS ooit zag, op koelbloedige wijze vermoord op Dealey Plaza in Dallas. Na deze gebeurtenis, die de Amerikaanse natie begrijpelijkerwijze in shock bracht, keken mensen met argusogen uit naar het officiële rapport, alleen maar om te moeten constateren dat het totale onzin was.

Zo werd men verondersteld te geloven dat JFK door één kogel om het leven zou zijn gebracht die op magische wijze toch drie trajecten aflegde - de zogenaamde "magic bullet". Het "Warren Rapport" meldde dat die eerst door het lichaam van JFK ging, bij het buitenvliegen een draai van 180 graden maakte, en er terug inging. En alsof dat niet genoeg was, deed de kogel dat twee keer: opnieuw ging die het lichaam uit, en er weer in, nu vanuit een andere hoek. Dat moest de drie kogelgaten verklaren.

Zeg nu zelf: is er één weldenkend mens die dit zou durven geloven? We hebben het hier niet over de platte aarde, noch over de maanlanding, maar over een pure overtreding van de wetten van de fysica. En toch: wie twijfelde aan het officiële verhaal werd weggezet als een gek. Overal in de Amerikaanse media werden mensen die het narratiefje niet geloofden belachelijk gemaakt, gediaboliseerd, en ontmenselijkt. Je zou bijna gaan denken: waar hebben we dat nog gezien?

Enkele decennia later bleek ook waarom. Reporters van de NY Times kwamen er via de Freedom of Information Act (1967) achter dat de CIA opdracht had gekregen om elke kritiek op het officiële narratief de kop in te drukken, door gebruik te maken van de meest crapuleuze manipulatietechnieken. Wanneer ik claim dat er een complot bestaat, vragen velen mij om dat met documentatie te bewijzen. Welnu, dat complot, om via een geheime samenwerking mensen te diaboliseren, kan wel degelijk bewezen worden.

In "Nota 1035-960", een intern memorandum gericht aan "propaganda assets" (lees: de gecontroleerde pers), valt de opdracht te lezen, en ik citeer: "materiaal te voorzien waarmee de claims van complottheoretici weerlegd kunnen worden, zodat de verspreiding van hun theorieën wordt tegengegaan". Los van de vraag of u in sommige complottheorieën gelooft of niet, staat alvast één ding als een paal boven water: de serviele deceptiediensten (zeg niet: inlichtingendiensten) stuurden toen heel wat pers aan.

Vraag: waarom zou dat vandaag anders zijn? Zijn onze media eigenlijk nog media? In mijn ogen niet. Media, in het Latijn, betekent zoveel als "tussen". Iets is een medium als het informatie overbrengt van waar die info werd gecreëerd naar waar die wordt geconsumeerd. Maar onze "media" brengen geen info over. Ze creëren die zelf, en doen dan alsof de bron echt is. Daarom ga ik ze vanaf nu "prodia" noemen, met een Spaanse inslag: "Propaganda, cada día" ("propaganda, elke dag").

Dat is nodig, want onze journalisten, die ooit de waakhonden van de democratie waren, zijn vandaag louter nog de jachthonden van het establishment. Ze hebben geen enkele scrupules om kritische mensen zoals u en ik zomaar te verslijten als gekken of complotdenkers. Dus ook die term gaan we niet meer aanvaarden. We noemen onszelf vanaf nu consistent "complot-historici". Dat complotten bestaan is namelijk niet alleen bewezen, het verschil tussen theorieën en de realiteit is vaak niet meer dan zes maanden.

En voorts blijf ik van mening: Pecunia Delenda Centralis Est.

  

Beste groeten,
Brecht Arnaert

  
PS. Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO Trends. Klik hier voor meer informatie

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

PS 1. Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

PS 2. Alvast bedankt voor het lezen en eventueel doorsturen van deze nieuwsbrief naar andere kritische beleggers*. 
  

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends