Waar gaat het grote geld naartoe?

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Waar gaat het grote geld naar toe?

      

  
200_brecht_arnaert_foto2.jpg
Gesprekken over de bescherming van uw vermogen draaien onvermijdelijk uit op goud. En dat is prima, want onze monetaire specialist, Brecht Arnaert, weet heel erg veel over goud. 

Zijn visies over goud zijn veel diepgaander en analytischer dan de meeste beleggingsbladen ooit zullen komen. 

Goud is voor hem géén hedge tegen inflatie, het is een hedge tegen wantrouwen in het systeem. 

Ook interessant is dat vóór het jaar 2008 de correlatie met de Amerikaanse dollar altijd zwak was. Daarna is dat verband steeds sterker geworden. Maar beleggers moeten wel goed beseffen dat het goud pas fors zal stijgen wanneer het wantrouwen in de markt totaal is. Zover zijn we nog niet! Maar het betekent wel, dat u zich als belegger nu moet beginnen te positioneren. 

U koopt toch ook geen paraplu als het al stortregent? 

Als je in goud belegt, moet je ook weten waar de dollar naartoe gaat. Volgens ons zal die sterker worden, omdat het aanbod zakt (renteverhoging in de VS) en de vraag stijgt (perifere economieën moeten leningen in dollars terugbetalen). 

Wie hierin geïnteresseerd is, kan eens grasduinen in het rijke archief van MACRO Trends, waarin Brecht uitlegt hoe dat in de jaren 90 is verlopen met die dollarleningen (Perkins methode). 

Essentieel in deze redenering is: WAAR GAAT HET GROTE GELD NAARTOE? 

Als het niet in de obligatiemarkten kan zitten, dan gaat het naar de wisselkoersmarkten. En dat is tot nader order de dollar. 

Je vraagt je natuurlijk af, hoe beleggers in de eurozone dan moeten aankijken tegen goud. 

Ook de visie van Brecht rond de goudmijnen is controversieel. Terwijl andere adviseurs deze goudmijnen klakkeloos aanbevelen, blijft Brecht een contraire mening hebben. En daar heeft hij bijzonder goeie argumenten voor. We blijven het immers herhalen: dit is geen periode om onnodige risico’s met uw vermogen te nemen! 

Hoe het wél moet, en op welke manier goud daar een rol in kan spelen, leggen we u uit in MACRO Trends

Abonneren is eenvoudig en zal een van de beste investeringen in uzelf zijn. 

Daar sta ik garant voor.
 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het moderne systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg