Bestrijd de negatieve rentevoeten

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Bestrijd de negatieve rentevoeten!

      

  
Wist u dat…

- Alle Duitse staatsobligaties tot 9 jaar looptijd een negatieve rente hebben?

- Alle Japanse staatsobligaties tot 10 jaar een negatieve rente hebben?

- En alle Zwitserse staatsobligaties tot 20 jaar een negatieve rente hebben?

Zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan.

En wat meer is, de afgelopen twintig jaar hebben obligaties méér opgebracht dan Amerikaanse aandelen. Je ziet het op de onderstaande grafiek.

 600_mt8.jpg

 
Eigenlijk is een dergelijke situatie niet normaal, hé. Je werd er als belegger de afgelopen twintig jaar voor beloond om géén risico te nemen. De traditionele risicopremie voor aandelenbeleggingen (je moet worden vergoed omdat je risico neemt) heeft hier dus helemaal niet gewerkt.

Hoe moet het nu verder?

We hebben hier al een paar keer op gehamerd dat ‘risico de nieuwe return is’. We bedoelen hiermee dat het nemen van grote risico’s vandaag voor uw vermogen niet aan de orde is.

200_brecht_arnaert_foto2.jpgOnze hoofdredacteur Brecht Arnaert heeft het mij onlangs nog mooi verwoord: 

“De meeste ongelukken met de wagen gebeuren niet wanneer het vriest dat het kraakt. Dan letten bestuurders wel op. De meeste ongelukken gebeuren wanneer het een beetje geijzeld heeft. Dan letten mensen niet meer op.”

 
Ook vandaag zeggen mensen “ik hoor al zeven jaar dat de boel gaat crashen. Het zal mijn tijd wel duren.’

Een dergelijke houding is dodelijk voor je vermogen!

We zagen het vrijdag nog, met de publicatie van de banencijfers in de VS. Die waren erg teleurstellend.

Maar beleggers die het advies van MACRO Trends hadden opgevolgd, namelijk een flinke brok goud in portefeuille opnemen, die zaten wel gebeiteld. En wat meer is, een van de favoriete goudmijnen van Brecht kende gisteren ook een schitterende dag.

600_mt9.jpg 

Dit is een van de weinige aandelen die Brecht in portefeuille heeft. Dat toont wel aan hoe selectief hij is. Net als de andere twee aandelen in portefeuille is dit een topbedrijf in zijn categorie. Zelfs als het goud afwaardeert, kan dit aandeel hoge toppen scheren.

Samen met een stevige basis aan cash, goud en valuta’s is de portefeuille van MACRO Trends gewapend tegen de meest extreme scenario’s. Hierdoor kunnen beleggers mooie winsten maken, terwijl de financiële markten het knap lastig hebben.

Wil jij ook kennis maken met de strategie van Brecht?

Als doctoraal onderzoeker aan de Universiteit van Madrid heeft Brecht een kennis die weinigen zullen evenaren. Een unieke kans om die kennis ook in jouw beleggingsstrategie op te nemen. Zo’n kans krijg je namelijk niet elke dag!

Klik HIER en bescherm vandaag nog je vermogen!

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het moderne systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg