Vluchten kan niet meer, of wel?

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Vluchten kan niet meer,
of toch wel?

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg 
Ze zeggen vaak van onze hoofdstrateeg Brecht Arnaert dat hij een pessimist is. 

Dat begrijp ik eerlijk gezegd niet goed. Brecht is immers niet pessimistisch over ALLES, maar wel over VEEL zaken die de meeste mensen gemakkelijk-heidshalve negeren.

Eerst en vooral, de negatieve rentevoeten.

Alles staat momenteel op z’n kop door de nakende en dreigende Brexit. Rentevoeten op Duits papier op 10 jaar gingen voor het eerst ooit negatief.

Op de onderstaande grafiek zie je heel duidelijk dat we ons in ‘onbekend terrein’ bevinden.

 600_mt10.jpg

De laagste rentevoeten in 5000 jaar! Dat zorgt er niet alleen voor dat beleggers niets meer verdienen op vastrentende beleggingen, maar ook dat heel wat investeringen in de verkeerde zaken gaan.

Wie als belegger de pech heeft om op het verkeerde moment in de verkeerde activaklasse te zitten, die dan nog eens illiquide is, is op dat moment TOAST. Een voorbeeld hiervan is het investeren in vastgoed met geleend geld om het huurrendement, of om meerwaarden te genereren. Beleggers onderschatten het risico van een dergelijke strategie enorm. De markt prijst ook dit risico op een totaal verkeerde manier, want “vastgoed is toch altijd een goede belegging”?

Niet dus.

De paradigma’s die vroeger waarheid waren, zijn dat nu niet meer. Alles is anders en de uitgangspunten zijn totaal anders dan vroeger. Wie op dezelfde manier blijft beleggen als vroeger, en inzet op return ON capital in plaats van return OF capital, zal nog kwade dagen meemaken.

Het behoud van het bestaande vermogen en het loodsen door deze woelige tijden heen zal dé uitdaging zijn.

Gelukkig heeft Brecht als monetair econoom de nodige bagage in huis. De opbouw van een beleggingspiramide gebeurt bij MACRO Trends dan ook op een totaal andere manier dan je gewend bent.

De basis wordt gevormd door solide beleggingen, waarmee je als het ware uit het systeem kan stappen. Steeds wil Brecht ervoor zorgen dat beleggers aan hun geld kunnen wanneer dat nodig is, en dat ze niet opgesloten zitten in structuren. Dat vereist een diepgaande kennis van de geschiedenis, financiële producten, maar ook filosofie en economie.

Het is verbazend hoe die mix van kennis samen komt in MACRO Trends. Voor de schrijfsels en analyses van Brecht moet je even je tijd nemen, maar het is de moeite waard, geloof me. Het gaat hier uiteindelijk om JOUW  vermogen, niet?

Wil je dat zomaar overlaten aan de eerste de beste?

Ik dacht het niet.

Maak daarom vandaag nog kennis met MACRO Trends en download de beleggingspiramide van Brecht HIER.

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het moderne systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg