Deze grafiek vertelt het allemaal

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Deze grafiek vertelt het allemaal

      

150_brecht_arnaert_foto.jpg 
Eerder deze week toonde Brecht Arnaert, hoofdstrateeg van MACRO Trends, me een grafiek.

Niet zomaar een grafiek, maar dé grafiek, vertelde hij me.

Je ziet hem hieronder.

 

600_mtmt10.jpg

 

Het is een grafiek die de evolutie toont van de Europese banksector. Je ziet een verschrikkelijke daling, en de grafiek ziet er allesbehalve opbeurend uit.

Hoe kan het ook anders?

Verschillende Europese banken zitten in woelig vaarwater, Credit Suisse en Deutsche Bank op kop.

Denk er eens over na wat er gebeurt als je je geld toevertrouwt aan een van deze (semi) failliete instellingen. Je krijgt als spaarder dan gewoon een vordering op je spaargeld bij de bank.

In MACRO Trends heb ik je al heel vaak gezegd dat je je op dit moment vooral bewust moet zijn van de risico’s, in plaats van om rendement (op korte termijn) te willen nastreven.

Een van de grootste en belangrijke risico’s op dit moment is voor mij het tegenpartijrisico. Dit is niets meer of minder dan het risico dat iemand tussen jou en je geld komt te staan.

Het is er wel, maar je kan er niet meer aan.

Een verschrikkelijk idee, en daarom zou ik geen seconde gerust zijn als ik een groot deel van m’n geld op een rekening bij de bank had staan.

Bij MACRO Trends is onze filosofie dan ook dat je activa moet aanhouden die je koopkracht beschermen, en waarmee je tegelijkertijd beschermd bent tegen dit tegenpartijrisico.

Goud komt dan al snel in de picture. Goud is immers geen geld, het is een ‘store of value’. Een opslagplaats voor de waarde van het geld als het ware. Goud is nog altijd geen mainstream belegging, en daarom zijn er nog heel wat vragen over.

Welk goud koop je, en waar sla je het op? Terechte vragen allemaal.

<KLIK HIER OM DEZE VRAGEN IN MACROTRENDS BEANTWOORD TE ZIEN>

Ondertussen doen ook de aandeeltjes van Brecht het prima. Dit zijn de ‘wissels op de toekomst’ die voor de nodige rendementen gaan zorgen, bovenop de bescherming die we aanbieden.

Een ‘gouden combinatie’ die ik enkel wil delen met héél kritische lezers, want MACRO Trends is niet voor iedereen. Wél voor wie zelf met Brecht wil meedenken en bouwen aan een veiligere financiële toekomst.

Ik ben er vrij zeker van dat jij zo iemand bent en de redeneringen van Brecht mee wil toepassen.

Klik HIER en abonneer je vandaag nog op MACRO Trends, zodat hij kan uitleggen hoe je je centen kan beschermen.

Want daar is het je toch om te doen?

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het moderne systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg