Hoe MACRO Trends aankijkt tegen de Brexit

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Hoe MACRO Trends aankijkt tegen de Brexit

      

 
“De pessimist klaagt over de wind; de optimist verwacht dat hij keert; de realist past de zeilen aan.” – William Arthur Ward, Amerikaans schrijver.

We blijven hier op dezelfde nagel kloppen, maar bij MACRO Trends zijn we géén gokkers. De quote hierboven geeft aan tot welke categorie we als beleggers horen: de realisten.

Er is enorm veel te doen en te lezen rond de Brexit, dus met die verhalen willen we u niet lastigvallen. Het komt eigenlijk allemaal neer op één ding: de ‘optimism bias’.

Dat is moeilijk te vertalen in het Nederlands, maar het is een van de meest consistente en vaak voorkomende ‘biases’ in de psychologie en gedragseconomie. Het komt er op neer dat veel mensen de waarschijnlijkheid van positieve gebeurtenissen overschatten, en de waarschijnlijkheid van negatieve gebeurte-nissen onderschatten.

Gokkers geloofden nooit dat de Brexit de meest voor de hand liggende mogelijkheid was. Dat zie je op de onderstaande grafiek.
 

600_mt16.jpg 

- Bron The Telegraph

 

Bij MACRO Trends zijn we echter geen gokkers. We gaan onze modelportefeuille niet positioneren op een binaire manier zoals veel ‘beleggingsanalisten’ vorige week hadden gedaan. Al te vaak leidt een dergelijke ‘alles of niets’ positie tot grote verliezen.

Denk aan wat Warren Buffett ooit zei: regel nr 1 is verlies geen geld!

We willen op de eerste plaats een crisisbestendige portefeuille opbouwen, die eerder is gericht op het vermijden van risico’s, dan het opzoeken van risico’s. Dat is iets wat veel beleggers nog niet begrijpen: er zitten nog tientallen ‘zwarte zwanen’ zoals de Brexit in de pijplijn. Een obligatiecrash, een bankencrisis (heeft iemand de koersen van de bankaandelen al bestudeerd de afgelopen dagen?!), een kredietcrisis in China, noem maar op.

Wil jij je portefeuille positioneren zodanig dat je al die risico’s kan vermijden, zoveel als mogelijk is? En dat je toch nog een beleggingsportefeuille opbouwt die mooi gespreid en evenwichtig is?

Dat is mogelijk als je je abonneert bij MACRO Trends!

De afgelopen dagen waren helemaal niet slecht voor ons. Integendeel! We wonnen fors op onze favoriete posities. Meer zelfs, we scoorden een ‘double whammy’, aangezien zowel de dollar als het goud fors steeg.

Dat legt onze abonnees geen windeieren!

We hebben nog andere posities natuurlijk die ons ook stevige vooruitzichten op winst geven.

Je kan MACRO Trends nu ontdekken met een abonnement op 1 of 2 jaar. Je zal geen spijt hebben van je intekening, en bovendien is dit een risicoloos aanbod! Als je niet tevreden bent, betalen we je terug, maar we zijn er zeker van dat dat niet nodig zal zijn.

<<VERTEL ME ALLES OVER JULLIE PORTEFEUILLE>>

  

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_afbeelding_rapport_de_monetaire_matrix.jpg