Waarom Deutsche Bank alleen maar het symptoom is

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Waarom Deutsche bank alleen maar
het symptoom is
 

      

 

 
De Europese banksector gaat volledig door het putje.

Deutsche Bank ziet zo’n aandelenkoers gedecimeerd, en de kostprijs om schulden van Deutsche te verzekeren (CDS) stijgt schrikbarend:

 600_mt31.jpg

Bron: Zerohedge


Ondertussen is er een enorme vraag naar CASH. Inderdaad, liquiditeit in dollar vooral. Schulden moeten worden terugbetaald, en cash is de tegenhanger van schuld.

Deutsche Bank is gewoon het symptoom van een veel dieper probleem: het enorme schuldenprobleem in het systeem.

Want één ding moet je het monetair systeem toch echt nageven: is er nog iemand bezig met het feit dat Draghi 108 miljoen euro PER UUR in de markten aan het injecteren is? Of met het feit dat de inflatie niet toeneemt? En dus met het feit dat die 80 miljard per maand louter en alleen de failliet gaande leningen aan het vervangen is?

Dat onze hele economie dus aan het uitteren is in snel tempo? En dat het resultaat van dit alles een super-inflatie-in-uitgesteld-relais zal zijn?

De vraag is eenvoudig te beantwoorden: natuurlijk niet.

De kudde slaapt, en wie vandaag nog denkt dat het verdienen van extra fiatgeld de essentie is, die wensen we veel geluk.

Kunnen behouden wat u heeft, en dit in reële termen, dat is de essentie.

Zodoende is de vraag niet zozeer wat vandaag geld opbrengt, in deze (virtuele) realiteit, maar eerder wat de reële termen van morgen zullen zijn, nadat deze virtuele realiteit uit elkaar is gespat.

Moet u dus uw geld aanhouden in euro’s, wetende dat de economie die aan de basis van de euro ligt stelselmatig verzwakt, wat vroeg of laat zijn effect zal hebben op de koopkracht?

Of moet u richting de dollar, die het wellicht langer zal uithouden, maar teert op een al even failliet dollar-regime? En welke rol zal goud morgen spelen, indien we inderdaad gaan naar een “getrianguleerde” wereldmunt.

Wat als men de SDR uitroept tot wereldmunt, en de schulden van alle landen samen gooit in één pot, af te betalen met één globale belasting? Wat zal de waarde van goud dan nog zijn?

200_brecht_arnaert_foto2.jpgDat zijn de cruciale vragen die moeten beantwoord worden, en dat is waar Brecht Arnaert elke dag gemiddeld een uur of acht over leest, denkt en schrijft.

De filosofie die Brecht in MACRO Trends toepast is dus heus niet gratuit: zijn doelstelling is wel degelijk om geld te verdienen.

Volgens Brecht kan het meeste geld verdiend worden door er in de komende monetaire ramp MINDER te verliezen dan een ander.

Dat lijkt op het eerste gezicht een defensieve strategie, maar dat is het eigenlijk geenszins. Het is een offensief denken: de huidige realiteit in vraag durven stellen, eerder dan erin mee te gaan.

Dat is wat Brecht in MACRO Trends keer op keer doet.

Zijn inzichten zijn echt avant-garde en hebben maar één doelstelling: je vermogen beschermen en liefst nog laten aangroeien.

In een  volgende mailing vertel ik je hoe we tegen goudmijnen aankijken, een populair thema op dit gebied.

Ondertussen nodig ik je echt uit om in deze woelige tijden MACRO Trends te ontdekken.

Als je meteen toegang wil, moet je HIER klikken.

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg