De geplande crash

Nieuwsbrief Macrotrends

 

De geplande crash

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
In “De Trotse Toren”, het gekende boek van historica Barbara Tuchman, valt een incident te lezen waarbij Max Ernst, die er door zijn vader op betrapt werd dat hij een tekening aan het maken was van zijn tuin, waarin hij een boom had weggelaten. Toen zijn vader hem vroeg waarom, antwoordde hij dat dat de compositie zou verstoren. Vlak na dat antwoord voelde Ernst zich echter "overmand door wroeging" door zijn vergrijp tegen de realiteit, en hakte hij de boom om ............... 

Een beter beeld valt haast niet te vinden om het denkkader van centrale bankiers te begrijpen: niet hun model van de economie is fout, maar de economische realiteit zelf. Zij denken dat hun ontwerp voor de wereld het juiste is, en dat de vele miljoenen zielen die zij besturen via hun monetair beleid, simpelweg niet intelligent genoeg zijn om hen te begrijpen. In hun ogen zijn wij stom vee, nummers, idioten. Zij zijn de “zieners”, de “verlichtten”, de “alumbrados”, die de mensheid naar een meer “rationele” toekomst zullen leiden. 

Maar al sinds Ludwig van Mises weten we dat het economisch weefsel van een samenleving niet ontstaat door menselijk ontwerp, dan wel door menselijk handelen, waar het bewust plannen voor de toekomst maar één categorie van is. Dergelijke subtiliteiten zijn echter niet aan dit soort lieden besteed. Het enige wat voor hen telt is het opdringen van hun eigen psychose, die in het geval van de topbankiers zo ver kan gaan dat ze begeesterd geraakt met een psychopatisch element: de data die uit de economische realiteit komen zijn volgens hen niet enkel fout, de generators van die data – de mensen – die zijn zelfs de vijand: het prachtige plan werkt niet, omdat het vee nu eenmaal niet doet wat zij willen. 

De ideale wereld van zo’n psychopaten – Draghi is daar maar één van – is een wereld waarin hun almacht totaal is, en alle individuen gereduceerd zijn tot een grijze massa, perfect kneedbaar, zodat ze in hun plannen past. Wanneer zij naar ons kijken, dan zien zij geen mensen, maar consumptie- en productie-units, die nu nog weerbarstig zijn in het hebben van een eigen wil, maar binnenkort, als de geplande crash een feit is, wel degelijk zullen doen wat van hen gevraagd wordt. 

U leest het goed: een geplande crash. Wie MACRO Trends al langer volgt, die weet dat het voor de eigenaars van dit monetair systeem helemaal niet om geld gaat. Daarvan printen ze bij wat ze nodig hebben. Noch gaat het om wereldse macht, want die is met het beheersen van media, gerecht en politiek al totaal. Waar het om gaat is het opleggen van hun eigen psychotische projectie aan wie wél nog mentaal gezond is. Waaruit die projectie bestaat? Dat kunt u woord per woord volgen, en wel in het belangrijkste boek dat ooit geschreven is: de Bijbel. 

Bestudeer de profetiën die daarin beschreven worden, en het zal u snel duidelijk worden dat die niet waar hoeven te zijn, maar waar worden, omdat dit soort gekken geloven dat wat beschreven staat door hen gerealiseerd moet worden. En op die, heel vreemde manier, worden ze zodoende toch nog “waar”. 

Geschifte tijden. 

Meer informatie over dit onderwerp treft u aan op de website van MACRO Trends

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg