Goudmijnen, onze visie

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Goudmijnen,
onze visie!
 

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Volgens Brecht Arnaert kan het niet anders dan dat de dollar supersterk gaat worden: “(1) bij verdere groeiende onrust zal alle kapitaal richting deze safe haven vloeien, (2) de vraag naar de dollar zal zeker niet uitvallen wegens het moeten verrollen van zware leningen, afgesloten in de jaren ’90 via de Perkins-methode en (3) het aanbod aan dollars is niet aan het toenemen, eerder omgekeerd. Al wie denkt dat goudmijnen gouden tijden te wachten staan, die kan maar beter rekening houden met bovenstaande redenering. Al dat geneuzel rond goud, het is me wat goedkoop."

Dit werd geschreven op 23 september 2016. Op 4 oktober (dinsdag), dan, gebeurde er dit:

 600_mt32.jpg


De huidige koerszwakte van de edelmetalen biedt dan ook eerder kansen voor beleggers die op lange termijn edelmetaal willen (bij)kopen.

Een heel interessante en noodzakelijke strategie vinden we bij MACRO Trends!

Maar hoe kijken we nu eigenlijk aan tegen de goudmijnaandelen?

Ook die kregen immers een fikse pandoering en gingen mee lager in het zog van goud. 

Wie vandaag in goudmijnen zit, bijvoorbeeld, die moet zich eens de vraag stellen wat een goudmijn eigenlijk is. Puur politiek gezien is het niet meer dan een gat in de grond, zij het eentje mét een licentie.

De dag dat die licentie echter wordt ingetrokken, dan sta je daar.

Het belangrijkste, in deze tijden, lijkt mij de beperking van tegenpartijrisico te zijn. En aangezien de sociale relaties met uw tegenpartij meer en meer door de politiek bepaald worden, komt tegenpartijrisico in de feiten dus vooral neer op het politiek risico van een jurisdictie.

Het punt is dus dit: tot net voor een “gedurfde” politieke beslissing kan een investering winstgevend zijn.

Tot ze dat niet meer is. Tot je er niet meer uit kan. Tot één of andere belasting wordt gestemd, die maakt dat een bepaalde asset class een flink stuk minder winstgevend wordt. Daarom moet je erg voorzichtig zijn met goudmijnaandelen. Dit is een sector waar je je lelijk aan kunt verbranden als je niet weet wat je doet.

Bij MACRO Trends hebben we die expertise wel.

Brecht is de hele dag bezig met het analyseren van goud en het monetaire systeem, en heeft dus een enorme kennis, ook van goudmijnen.

Waarom kan Brecht zulke precieze voorspellingen doen?

Omdat we bij MACRO Trends de JUISTE monetaire theorie in huis hebben, die van de Oostenrijkse Economische School. Die theorie brengen we ook in de praktijk, want nu kunnen we aftikken op 20% winst op de Chinese markt. Toen iedereen negatief begon te doen, zei Brecht: "die negatieve logica klopt voor geen meter. Wat telt is de devaluatie van de Yuan".

Er kan nog 20% bij, dus het is nog niet te laat!

In het jongste nummer van MACRO Trends wordt dit alles, en nog veel meer, uitvoerig besproken.

Ik kan je dus alleen maar aanraden om vandaag nog een abonnement op Macrotrends af te sluiten!

 

Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg