Ons scenario komt uit

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Ons scenario komt uit!

       

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Je zou denken dat onze hoofdredacteur, Brecht Arnaert, een glazen bol heeft, want onze mailbox staat roodgloeiend met vragen over de recente daling van de goudprijs. Mensen willen weten wat er aan de hand is.

In tegenstelling tot vele van onze concurrenten, die talloze keren verkondigden dat het nu toch wel hét moment was om voluit in goud te gaan, bleef Brecht eerder afwachtend.

Die houding neemt hij al aan vanaf midden 2015. Hier een uittreksel uit MACRO Trends van februari dat jaar:

" Goud krijgt ooit zijn dag. Heus wel, maar het is nu nog niet. Eerst wil ik wanhoop zien. Pure wanhoop, van mensen die over-invested zijn, en, na een volgende forse prijsdaling, finaal toch capituleren. DAN PAS is de tijd gekomen. En die tijd kan net voor of net na de beurscrash zijn. Ik denk eerder net voor, al lijkt het mij evident dat in die crash papiergoud (rentegoud eigenlijk) ook een serieuze klap zal krijgen."

Een lucky shot? Een commentaar dat uit zijn context gerukt is voor marketingdoeleinden? Toeval?

Dacht het niet, want dit stond er in MACRO Trends januari 2016:

"De aankondiging van de SNB zorgde voor een significante prijsstijging in het gele goedje, vanuit de redenering dat hiermee bewezen is dat Centrale Banken eindig zijn in hun macht. Echter! De SNB kun je niet vergelijken met de Fed: de jurisdictie van die eerste is de Zwitserse Alpen, de jurisdictie van die tweede is de hele wereld. De macht van de Fed is ontelbare keren groter dan die van de horlogemakers. En dus blijf ik bij mijn pessimisme, tot frustratie misschien, van wie zegt dat goud nu toch wel op weg is naar een remonte. Bekijken we de grafiek van de laatste weken, dan is er idd een mooie heropleving te zien, maar zoals hierboven al uitgelegd, zal deze remonte op het cruciale moment gebroken worden: het vertrouwen in goud MOET kapot. De prijs die u hier ziet, is de prijs die men op dit moment toelaat."

MT Maart 2015, p. (na een felle val van de goudprijs):

Ik had u namelijk gewaarschuwd, al in MT December, voor deze manipulaties. Op 26 november 2014, vijf dagen voor het totaal onbelangrijke Zwitserse goudreferendum gebeurde immers dit: 


600_mt43.jpg

 
Ik heb u toen uitgelegd dat dit de manier is waarop centrale bankiers met elkaar communiceren. Nogmaals: maak u geen illusies. Hier wordt een scenario gevolgd, en in dat scenario moet goud kapot, zo danig dat iedereen naar de dollar vlucht. Ik herhaal: ik ben pas terug koper onder 1000 dollar.”

En zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Elke maand weer, verkrijgen onze abonnees meer inzicht over hoe het monetair systeem werkt, en hoewel wij als blad géén spectaculaire winsten beloven - noch zeer veel tips geven die we dan toch niet opvolgen - is de klantentrouw extreem hoog. 

Dat blijkt uit onze enquête die we eerder dit jaar hielden.

Gevraagd naar zijn commentaar op wat vandaag gebeurt, antwoordt Brecht:

"Het verschil tussen een snelle trade en degelijk beleggen voor de lange termijn zit hem in de diepte van de analyse. MACRO Trends was een goudblaadje, dat goudeigenaars vertelde wat ze wilden horen. Dat is mijn stijl niet, en we hebben de focus van het blad dan ook gewijzigd. Nu betalen mensen mij om te zeggen wat ik denk. En wat ik denk is dat de dollar nog een stuk hoger gaat, waardoor de neerwaartse druk op goud nog zal toenemen. In euro is er geen probleem, maar wie nu nog denkt rijk te worden met goudmijnen, die snapt eenvoudigweg niet hoe het systeem werkt." 

Hoe kan u dan wel nog geld verdienen in deze markten?

Dat is wat Brecht zijn abonnees maand na maand uitlegt.

Deze exclusieve gemeenschap van uitzonderlijk goed ingelichte beleggers kan twee keer per maand de inzichten van Brecht in MT lezen.

Het is evident dat deze info alleen voor betalende abonnees is weggelegd, dat begrijpt u wel. Maar bekijk MACRO Trends niet als een kost, maar als een investering. Keer na keer blijkt dat Brecht – soms met vertraging – het bij het juiste eind had.

En zelfs wanneer hij géén gelijk heeft, probeert hij geen geld te verliezen en het vermogen ongeschonden door de stormen te loodsen. Want daar draait beleggen tegenwoordig om, veel meer dan om percentjes najagen.

Ontdek HIER MACRO Trends.

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg