It ain’t over until the fat lady sings

Nieuwsbrief Macrotrends

 

“It ain’t over
until the fat lady sings.”

      

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Begin vorige maand gaf ik u mijn eigen visie op de moderne versie van democratie mee: een toneel, georganiseerd door centrale bankiers, om de fiscale slaven verdeeld te houden in “links” en “rechts”: zolang de ene slaaf denkt dat de andere slaaf het probleem is, kan het systeem op twee oren slapen. Divide et impera, modern style.

Het is dan ook op die manier dat de overwinning van Trump volgens mij bekeken moet worden: zélfs al wordt hij president – iets wat tot 19 december nog geen finale zekerheid is – dan nog zal “The Deep State” (cf. Paul Craigh Roberts) er geen nacht over wakker liggen: het is niet omdat “het volk” andere acteurs gekozen heeft, dat het voorziene scenario daarom moet veranderen. Hoogstens zijn die nieuwe acteurs wat weerbarstiger, en is er dus wat extra manipulatie nodig. Maar zolang men zich focust op de spelers, en niet op de spelregels, is er in principe geen gevaar.

Spreek ik in raadsels? Dan is het goed mogelijk dat dit komt omdat u betoverd bent. Letterlijk. Wanneer wij kijken naar een hypnose-show, dan voelen we mee met de persoon op het podium die gezworen had nooit mosterd te eten, en tijdens zijn hypnose met graagte een volle pot uitlepelt. Maar hoe weten wij dat we, terwijl we kijken naar dat schouwspel, niet zelf gehypnotiseerd zijn? Heeft u ooit gefilosofeerd over de definitie van slaap? Ik wel, en mijn conclusie is dat het verschil tussen slapen en waken geen verschil in principe is, maar slechts één in gradatie.

Wat te denken, bijvoorbeeld, van de e-mails die WikiLeaks vrijgegeven heeft over John Podesta, de chef van de Clinton-campagne? In één van die e-mails heeft hij het over Spirit Cooking. Zoekt u die term op, dan gaat u vinden dat dit de praktijk is waarbij tijdens een rituele ceremonie een zeer jong kind met bloed, urine, sperma en uitwerpselen overgoten wordt en doodsbang gemaakt. De psyche van het kind wordt op die manier zodanig getraumatiseerd dat het letterlijk “de geest geeft”. Die energie, vervolgens, wordt door de lieden die het ritueel uitvoeren, geconsumeerd.

“Ach”, denken we dan automatisch, “Nonsens, speculatie, wie kan dat bewijzen?” Maar wat als – ik gooi het maar even op tafel – onze hypnose zo danig diep is dat onze bijna manische nadruk op logische bewijsbaarheid, méé in het manipulatieve bad getrokken is? Wat, bijvoorbeeld, als René Descartes perfect wist dat “Je pense donc je suis” geen onbetwistbaar uitgangspunt van het denken kon zijn, aangezien die “je” niet eens constant is, noch ooit constant kan zijn? Is het uit te sluiten, met andere woorden, dat zélfs onze kennisfilosofie onderdeel is van de Grote Leugen?

Volgens mij niet. Het is niet ondenkbaar dat psychopaten zo intelligent zijn dat ze beseffen dat ze zélfs de methodiek tot het vinden van de waarheid – de filosofie met andere woorden – moeten corrumperen om hun macht totaal te maken. Zo geef ik u maar één mogelijk scenario mee, dat door “minder wakkere” mensen niet eens herkend zou worden als een manipulatie, indien het zich zou voordoen: wat bvb, als de kiesmannen in het “electoral college” op 19 december toch voor Clinton kiezen?

Nou, zult u zeggen: “Dat, op zich, zou toch al te gek zijn?” Inderdaad. Maar draai uw denken om: wat is ervoor nodig om zo’n beslissing minder “gek” te laten lijken? Het hertellen van de stemmen? “Ach, die kunnen nooit “de landslide victory” van Trump omturnen!”. Maar daar draait het niet eens om. Als genoeg kiesmannen kunnen stellen: "Er is teveel verwarring, waardoor ik morele twijfels heb om Trump te verkiezen", dan is dat genoeg. Zodoende: it ain’t over until the fat lady sings.

Ver gezocht? Nou, wat “ver” is, hangt volgens mij af van hoe ver u zelf al staat.
  

Meer informatie over "De moderne versie van democratie" en andere onwaarheden over het monetaite stelsel treft u aan in de nieuwsbrieven op de website van MACRO Trends

 
Met vriendelijke groet,

Brecht Arnaert
MACRO Trends 

 

PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg