Hoe geld verdienen aan de stijgende USD

Nieuwsbrief Macrotrends

 

Hoe geld verdienen aan de stijgende USD?

       

200_brecht_arnaert_foto2.jpg

 
Sinds de uitkomst van de VS-verkiezingen is de dollar enkel in waarde toegenomen, de euro verloor heel wat terrein over de laatste paar weken. Het scenario waar, Brecht Arnaert, hoofdredacteur van MACRO Trends, al enige tijd rekening mee hield, is zich aan het ontpoppen.

Op een kortetermijngrafiek, hieronder 6 maanden met dagbaren, zien we aan de lengte van de baren hoe volatiel het effect van zowel “Brexit” als “Trump” was in de valutamarkt.

Vóór de Amerikaanse verkiezingen werd er nog steun gevonden rond 1.085 (aangeduid met de gele cirkels), maar na de verkiezingen kon dit niveau geen stand meer houden. Sneller dan verwacht, zochten we een verdiep lager, de belangrijke steunzone 1.055 à 1.050 opnieuw op.

 

600_mt45.jpg

Daalt de euro in waarde, dan stijgt de waarde van onze positie in onze portefeuille natuurlijk (en wel dubbel zo snel), vanwege de hefboom 2x.

Hieronder ziet u een koersgrafiek van deze positie (ook over een periode van 2 jaar). In de laatste paar maanden ging de koers van (op zijn laagst) 22 naar (op zijn hoogst) 27. Een stijging van meer dan 22%. 
 

 600_mt46.jpg

 

​Voor MACRO Trends kochten we ons eerste pakket aan op 26.50, dus echt genieten hebben we van de recente stijging nog niet veel kunnen doen.

Het enige wat we in de tussentijd wél al hebben gedaan, is onze positie versterkt en onze gemiddelde aankoopprijs ietwat verlaagd.

Resultaat: nu zitten we gebeiteld.

Stijgt de dollar door (wat wij verwachten), dan profiteren we via deze waarde dubbel.

Wat denkt u? Gaat de dollar nog verder stijgen? Of is het na een bull-run van 3 jaar welletjes geweest?

Klik HIER om de analyse van Brecht Arnaert te lezen.

 
Met vriendelijke groet,

Mario de Bakker
Uitgever MACRO Trends

 
PS. Abonneer u meteen op MACRO Trends, en ga vandaag nog met deze oplossingen aan de slag! U krijgt het ruim 20 pagina's tellende rapport genaamd DE MONETAIRE MATRIX, met concrete oplossingen om uw vermogen buiten het monetaire systeem aan te houden, gratis toegestuurd bij uw abonnement.

 

600_mt_gratis_bonusrapport.jpg