Nieuwsbrief Macrotrends

  

Praktisch preppen:
een must

     

 
150_brecht_arnaert_foto2.jpgDe officiële - en dus gelogen - inflatiecijfers in de Lage Landen liggen nu op of rond de 10%, en dat is volgens onze Leugenpers te wijten aan de Grote Boze Wolf genaamd Vladimir Vladimirovich Putin. Complete nonsens natuurlijk, want de inflatie trok al aan voor er ook nog maar sprake was van de militaire interventie in Oekraïne, maar goed: het gepeupel gelooft zowat alles wat uit de tell-a-vision komt.

Wat er ook van zij: als monetair econoom kan ik u vertellen dat de enige manier om zo'n zich-vergallopperende inflatie de kop in te drukken, het verhogen van de rente is tot een flink stuk boven dat niveau. Ik adviseer die te zetten op zo'n 15%, om zo het tij te kunnen keren. Maar dat zal natuurlijk nooit gebeuren, omdat je bij zo'n rentestand van de ene op de andere dag een economische crash krijgt.

En dat wil natuurlijk niemand. Onze totaal verdwaasde politieke elites, die jarenlang stemmen gekocht hebben met geld dat opgehaald werd door het slijten van obligaties aan de centrale bank, willen liefst gewoon doorgaan met dit legale bedrog. En dus zullen zij de rente steeds verder omlaag willen duwen. Het liefst begraven ze de rente zelfs helemaal onder nul, door het installeren van een Sociaal Krediet Systeem (SKS).

Ook dat zal wellicht succesvol geïnstalleerd worden: de massa is al zo afhankelijk van schuld dat een deal waarbij ze (1) hun onderpand (bijv. hun woonhuis) moeten op-geven in ruil voor het delgen van hun schuld, (2) in dat onderpand mogen blijven wonen tegen een vergoeding, zonder verpinken zullen tekenen, en al zeker wanneer (3) daar ook nog eens een Universal Basic Income (UBI) wordt aan gekoppeld.

Dan zul je zien hoe hele drommen mensen elkaar verdringen om alsjeblief - please - slaaf te mogen worden van een systeem waarin de centrale bankiers nog veel meer macht zullen hebben, omdat ze door het reguleren van de geldhoeveelheid perfect kunnen bepalen wat dat UBI aan koopkracht voorstelt. Zij bepalen vanaf dan helemaal eenzijdig wat mensen verdienen. Of nog: dan hebben mensen geen keuze meer.

Maak u echter geen zorgen: zélfs onder zo'n systeem kan het roekeloos inflateren niet eeuwig blijven duren, omdat door het uithollen van de rente ook de ruggegraat van de economie, de middenklasse, uitgehold wordt. Die lijdt al jaren onder dit beleid, maar nu gaat de verpaupering in sneltempo, en dat betekent dat de normale consumptie van die klasse niet meer op peil gehouden kan worden.

Gevolg: de fiscale inkomsten vallen tegen. Gevolg: er moet nog meer geld bijgedrukt worden om de kloof te dichten. Gevolg: nog meer inflatie. And the beat goes on.

Draai het of keer het: die crash komt toch. Er is gewoonweg geen ontsnappen aan. Laat je de rente laag, dan gaan de prijzen omhoog tot wanneer de koopkracht van de mensen helemaal is uitgeput. Verhoog je de rente, dan gaan heel wat bedrijven in één keer failliet, waardoor massale ontslagen volgen en de koopkracht van mensen ook helemaal door het putje gaat. Je kunt er gewoonweg niet rond, en er is géén oplossing, behalve de crash zelf. Die komt. Het is gewoon een kwestie van tijd.

Het is daarom dat wij met de redactie van MACRO Trends in 2017 een heel dossier "Praktisch Preppen" hebben uitgewerkt. Dat dossier kreeg onder de kundige leiding van meester-prepper Yannick Verdyck ondertussen een update, en in drie komende edities zullen wij dit dossier in stukken publiceren, opdat elke abonnee nog eens alles zou checken waar hij of zij op voorbereid moet zijn. Want wanneer het mis gaat, dan gaat het goed mis. En een verwittigd man is er twee waard.

Beste groeten,

  

Brecht Arnaert
MACRO Trends


Heeft u ook genoeg van het fake news en de bakken propaganda die we dagelijks over ons heen krijgen? Wil u écht geïnformeerd worden? Sluit u dan vandaag nog aan bij MACRO TrendsKlik hier voor meer informatie 

 

Of wilt u eerst eens een
proefnummer lezen?
 

 

Schrijf u dan onderstaand in:

 KLIK HIER

 

Het aanvragen van een gratis proefnummer is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets.

 

Volg MACRO Trends nu ook op Twitter


Evoluties op financiële markten gaan vliegensvlug, en dus moet ook MACRO Trends zich aanpassen aan deze nieuwe trend. Sinds een paar maanden vindt u ons dan ook op Twitter terug: 
 

600_mt104.png

 
Dit account wordt onderhouden door onze abonnee Guido Clicque, die uit alle internationale blogs de beste artikels deelt, en dagelijks in de weer is om de rest van onze beleggers-gemeenschap op de hoogte te houden. 
 

Volg ons hier: https://twitter.com/TrendsMacro

 

*) Copyright: Alle rechten van deze publicatie liggen bij uitgeverij Capital & Trends. Publicatie door derden van deze nieuwsbrief, of delen daarvan, is toegestaan zonder schriftelijke toestemming van de uitgever, maar wel met vermelding van de bron: MACRO Trends